Suriye'de bir ilk: Devlet televizyonunda yayınlandı! "Tarihi bir gün"
El-İhbariyye kanalı sunucusu, "Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS)" heyetinin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Şam'daki Halk Sarayı'nda yaptığı görüşmeye ilişkin haberi Kürtçe sundu.
ABONE OL
Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye, ilk kez Kürtçe yayın yaptı. Yayında Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) Cumhurbaşkanı Şara ile görüşmesi Kürtçe olarak sunuldu. Kürtçe anons sırasında Arapça altyazı eklendi.
"SURİYE VE KÜRT HALKI İÇİN TARİHİ BİR GÜN"
ENKS üyesi Nemat Davut da Şara ile yaptıkları görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davut, Şara ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, ülkenin resmi televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşmeye ilişkin Davut, "Bugün Suriye ve Kürt halkı için tarihi bir gün. Biz Kürtler olarak Suriye'nin bir parçası, tarih boyunca da ortağı olduğumuzu düşünüyoruz, gelecekte de ortağı olmayı sürdüreceğiz." dedi. Davut, "Şam'da bulunmamız ve hükümetle bir araya gelmemiz ulusal görevimizdir." ifadesini kullandı.
Şara'nın 16 Ocak'ta imzaladığı kararnamede, "Suriyeli Kürt vatandaşlar, Suriye halkının temel ve asli bir parçası kabul edilir." ifadelerine yer verilmişti. Kararnamede, "Haseke ilinde kayıt dışı bırakılan ve Suriye topraklarında ikamet eden Kürt kökenli kişilere vatandaşlık verileceği" açıklanırken, eğitim ve kültür alanları dahil çeşitli haklar tanınmıştı.
-
Yavuz 1 saat önce Şikayet EtTürkmenleri unutmayın..Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtYaw bunlara ne versen memnun kalmazlar, bunlar özerklikden vaşka bişeyi kabul etmezler bam bamm başka çözüm yokBeğen