ABD'den İran'a 4 şart! 'Kabul edilmezse saldıracağız'

İran Devrim Muhafızları Ordusu Siyasi İşlerden Sorumlu Komutan Yardımcısı Vekili Gazenferi, ABD’nin, Umman’daki müzakerelerden önce İran’a 4 şart sunduğunu ve kabul edilmemesi halinde saldırı düzenleyeceği tehdidinde bulunduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2026 23:46 GÜNCELLEME 10.02.2026 02:18 DÜNYA
ABD'den İran'a 4 şart! 'Kabul edilmezse saldıracağız'
ABD'den İran'a 4 şart! 'Kabul edilmezse saldıracağız'

Gazenferi, Devrim Muhafızlarına bağlı “Sadık Sabah” anlamına gelen “Sobh-e Sadık” dergisinde, İran ile ABD heyetlerinin Umman’da yürüttüğü dolaylı müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'DEN İRAN'A 4 ŞART

ABD’nin, Umman’daki müzakerelerden önce İran’a 4 şart sunduğunu ve kabul edilmemesi halinde saldırı düzenleyeceği tehdidinde bulunduğunu aktaran Gazenferi, ülkesinin söz konusu bu tehdit ve psikolojik savaş karşısında teslim olmadığını dile getirdi.

Aziz Gazenferi

"MÜZAKERELERE RAĞMEN ASKERİ TEDBİRLERİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Gazenferi, ABD’nin, balistik füze programı, bölgesel vekil gruplara destek, zenginleştirilmiş uranyum ve nükleer meseleyi müzakere konusu yapmak istediğini hatırlatarak, İran’ın savunma yeteneklerinin müzakare konusu olamayacağını ve müzakerelere rağmen askeri tedbirleri almaya devam ettiklerini söyledi.

Umman’daki müzakere görüşmelerinin genel çerçevesinin, ABD’nin öne sürdüğü şartlara göre değil İran’ın tutumuna göre şekillendiğini öne süren Gazenferi, görüşmelerin yalnızca nükleer meselelerle ilgili olduğunu hatırlattı.

Gazenferi, ABD ile müzakere sürecini yürüten İranlı müzakere heyetinin, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi tarafından belirlenen politikalar çerçevesinde faaliyet yürüttüğünü ve bu nedenle müzakere heyetine güven duyulması gerektiğini vurguladı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    al takke ver külah. bir tarafta gavur bir tarafta münafık
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    ABD terörist bir devlette demiyelim devletlere hakaret olur haydutlar desek daha iyi olur
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Ahlaksız düzenbaz sahtekar ve üçkağıtçı
    Cevapla
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Amerika önce kendisi vazgeçmesi adaletsiz sahtekar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 saat önce Şikayet Et
    BAKARA SURESİ 11/12 ; “Onlara: Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın! dendiği zaman, “Hayır! BİZ ANCAK ISLAH EDİCİLERİZ” derler. Dikkat edin! ONLAR BOZGUNCULARIN TA KENDİLERİDİR; fakat bunun farkına varmazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR