Trump'tan 29 yıl sonra bir ilk: Ziyaret edeceği ülkeyi duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, yakın zamanda Venezuela'ya bir ziyaret gerçekleştirebileceğini duyurdu ancak tarihinin henüz netleşmediğini söyledi. Bu ziyaret 29 yıl sonra bir ilk olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2026 00:07 GÜNCELLEME 14.02.2026 00:12 DÜNYA
Trump'tan 29 yıl sonra bir ilk: Ziyaret edeceği ülkeyi duyurdu
Trump'tan 29 yıl sonra bir ilk: Ziyaret edeceği ülkeyi duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Carolina'daki Fort Bragg üssünde ABD'de tutuklu bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yakalanmasında görev almış askerlerle bir araya geliyor. Askerlerin ve aileleriyle vakit geçirmek üzere yola çıkmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, yakın zamanda Venezuela'ya bir ziyaret gerçekleştirebileceğini duyurdu ancak tarihinin henüz netleşmediğini söyledi.

Bu ziyaret dönemin Başkanı Bill Clinton'un 1997 yılında gerçekleştirdiği resmi temas sonrası ABD'den Venezuela'ya yapılan ilk Başkanlık düzeyinde ziyaret olacak.

"İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR"

Trump, "Venezuela'ya bir ziyaret gerçekleştireceğim… Henüz ne zaman olacağına karar vermedik" ifadelerini kullandı ve iki ülke liderleri arasında "iyi bir ilişki" bulunduğunu vurguladı. ABD'li petrol şirketlerinin ülkede faaliyet göstereceğini, petrolün çıkarılıp satılacağını belirten Trump, "Venezuela Devlet Başkanı ile çok iyi bir ilişkimiz var... Büyük petrol şirketlerimiz oraya gidiyor. Petrolü çıkarıp çok paraya satacaklar ve Venezuela bu paranın büyük bir kısmını alacak." dedi.

MADURO'NUN YAKALANMASI VE MAHKEME SÜRECİ

Trump yönetimi, Nicolás Maduro'yu ele geçirmek için 3 Ocak'ta Karakas'ta büyük ölçekli bir askeri operasyon düzenledi ve Maduro ile eşi Cilia Flores'i ülkeden çıkararak ABD'ye getirdi. Operasyon, ABD özel kuvvetlerinin gece yarısı baskınıyla gerçekleşti. Trump, Maduro'nun yakalanma operasyonunu "şimdiye kadar gördüğü en muhteşem, en hızlı ve en etkili askeri operasyonlardan biri" olarak nitelendirmişti.

Trump, operasyona ilişkin, "Çok güçlü ve büyük bir askeri üsse, inanılmaz yetenekli ve vatanını seven bir grupla birlikte girdik" ifadesini kullanmıştı.

Maduro ve eşi, New York'a getirildikten sonra Brooklyn'deki Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde tutuldu ve federal mahkemeye çıkarıldı. Manhattan'daki duruşmada Maduro, hakkındaki federal suçlamaları reddederek "Masumum" ve "hala Venezuela'nın devlet başkanıyım" dedi. Maduro'ya, ABD'de yürütülen iddianamede narko-terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi ciddi suçlamalar yöneltildi.

KAYNAK : AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 3
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    inşallah orda iki kaşının arasından vururlar
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    faşist,despot ABD başkanı.utanmaz adam.katil sürüsü abd.döktüğünüz kanda boğulacaksınız.tıpkı siyonist faşist yahudiler gibi.
    Cevapla
  • Yeis 2 saat önce Şikayet Et
    Petrol kuyularına bakacaktır.Attigi taş hapiste tuttuğu Venezüella liderine degermi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR