Beyaz Saray'dan son dakika Gazze açıklaması: Gazze'nin inşası için...
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Gazze Barış Kurulu üyesi ülkelerin vadettiği 5 milyar dolarlık bütçenin, bölgenin yeniden inşası için kullanılacağını ve bütçe yönetiminin Barış Kurulunda olacağını belirtti.
ABONE OL
Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Washington'da yarın gerçekleştirilecek Gazze Barış Kurulu üyesi ülkelerin toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Trump'ın açılış konuşmasının ardından toplantıya katılacak ülke temsilcilerinin konuşmalarını yapacağını kaydeden Leavitt, 20'den fazla ülkenin toplantıya katılacağını söyledi.
"GAZZE'NİN İNŞASI İÇİN 5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM"
Leavitt, katılımcı ülkeleri ve hangi ülkenin Gazze için ne kadar bağış yapacağını kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade ederek, "Burada, Gazze'nin yeniden inşası için 5 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsettiğimizi belirtmek isterim. Gazze, uzun yıllardır şiddet ve kaosun hüküm sürdüğü bir yer. Ancak bu konuda iyi bir yol katettik." şeklinde konuştu.
"BARIŞ KURULU KARAR VERECEK"
Söz konusu bütçenin ne şekilde kullanılacağına ilişkin ise Leavitt, "Barış Kurulu karar verecek, elbette (Trump) Başkan başkanlık ediyor ancak tüm üye tarafların da fonlama konusunda oy hakkına sahip olacağına inanıyorum. Tabii ki üye ülkelerle birlikte kararlar alacak olan teknokratik bir katman da bulunuyor." değerlendirmesini yaptı.
Leavitt, öncelikle Gazze'de güvenliğin sağlanması konusunda adımların atılması gerektiğini ve bunun için Uluslararası İstikrar Gücü'nün (ISF) bölgede göreve başlamasının önemli olduğunu vurguladı.
-
Misafir 27 dakika önce Şikayet EtGazzenin bütün inṣasını giderlerini iTrail ve Amerika ödesin diyenler burdamı?Beğen Toplam 12 beğeni
-
Mehmet 28 dakika önce Şikayet Etİstailün ödemesi lazım yüm masrafları. İsrailden tazmin edilmediği sürece haksızlıkBeğen Toplam 3 beğeni
-
Zaza12 31 dakika önce Şikayet EtABD israili yok edin Ortadoğu'da bütün uçaklarını düşürün.aninda kacarlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
Kaan 37 dakika önce Şikayet EtABD hayranı olamaya gerek yokBeğen Toplam 1 beğeni
-
Kurban 53 dakika önce Şikayet EtAllahım sen amerika ve İsraili bildiğin gibi yap.biz müslümanlar bu enkazın altında kaldıkBeğen Toplam 8 beğeni