İran-ABD-İsrail savaşı: Türkiye'den son dakika İran açıklaması: Tüm hazırlıklar tamamlandı
Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki son gelişmeler üzerine vatandaşların güvenliği için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve sürecin anlık olarak takip edildiğini bildirdi.
ABONE OL
Dışişleri Bakanlığı, İran, ABD ve İsrail arasındaki gerilimle tırmanan bölgesel gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak vatandaşların güvenliği için alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaştı.
'İRAN'DAKİ SON GELİŞMELER KAPSAMINDA TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI'
Vatandaşların güvenliği noktasında tüm senaryolara karşı hazırlıklı olunduğunu vurgulayan Bakanlık, "Bölgemizdeki son gelişmeler kapsamında vatandaşlarımızın güvenliğine yönelik tüm hazırlıklar tamamlanmış olup, süreç yakından takip edilmektedir." ifadelerini kullandı.
Diplomatik misyonların faaliyetlerine ara vermeden devam ettiğinin altını çizen açıklamada, "Bölgedeki tüm Büyükelçiliklerimiz ve Başkonsolosluklarımız tam kadro görev başında olup çalışmalarını kesintisiz sürdürmektedir." denildi.

ÇAĞRI MERKEZİ 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYOR
Vatandaşların her an ulaşabileceği bir mekanizmanın devrede olduğunu belirten Bakanlık, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı:
"7 gün 24 saat hizmet veren Dışişleri Konsolosluk Çağrı Merkezi (00 90 312 292 29 29), vatandaşlarımızdan gelen başvuruları yanıtlamakta, ihtiyaç duyulan yönlendirmeleri yapmakta ve acil durumlarda hızlı koordinasyon sağlamaktadır."
UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ SINIR KAPILARI AÇIK
Ulaşım ve sınır güvenliğine dair güncel durumu aktaran Bakanlık, "Bu aşamada bölgeye giden tüm uçuşlar iptal edilmiştir. İran ile olan üç sınır kapımız ise açık durumdadır." açıklamasında bulundu.
Sürecin dinamik bir şekilde yönetildiğine işaret eden Bakanlık, "Risk değerlendirmeleri belli aralıklarla güncellenmekte ve ilgili kurumlarımız ve yerel makamlarla koordinasyon halinde gerekli tedbirler devreye alınmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

GÜNCEL DUYURULAR TAKİP EDİLMELİ
Dış misyonların bilgilendirme faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Bakanlık, "Güncel duruma ilişkin duyurular dış misyonlarımız tarafından düzenli olarak paylaşılmakta olup vatandaşlarımızın bulundukları bölgelerdeki güvenlik koşullarına dair bilgilendirmelerimiz devam edecektir." ifadeleriyle vatandaşların resmi kanalları takip etmesi gerektiğinin altını çizdi.
-
Ashab 15 dakika önce Şikayet EtSakın bu sebbihaları ülkeye almayınBeğen
-
Selami 36 dakika önce Şikayet EtAbi 2,5 saat sonra yine bir saldırı sarmalı başlatacakmış İsrail Amerika bu sefer sabaha kadar sürecekmiş leblebi çekirdeğinizi alın tv başına bakalım hangi kanal canlı yakalayabilecek eskiden Irak savaşını bile canlı izledik şimdiki tv ler canlı yayınlara bütçe ayırmıyor varsa yoksa lak lak ıvır zıvır konuşuyorlar hiç usanmadan yorumcularada zarf içinde beşer bin veriyorlar bitti gittiBeğen Toplam 1 beğeni
-
T d 13 dakika önce Şikayet EtMasum insanların öldürülmesi ile dalga geçilmezBeğen
-
Mehmet 39 dakika önce Şikayet EtTürkiyedeki abd üsleri kapatılmazsa tehlike büyük..her an herşey olabilir!Beğen Toplam 4 beğeni
-
Ganı 44 dakika önce Şikayet EtAlmanya'daki gemilerimiz acilen geri gelsin hazır kıtada olalım 24 saat silah uretelimBeğen Toplam 1 beğeni
-
no name 48 dakika önce Şikayet EtABD nin bölgedeki tüm askeri üslerini kapatmak lazım yoksa huzur olmaz. İngiliz i kıbrıstan çıkarmak lazımBeğen Toplam 7 beğeni
-
Murat 41 dakika önce Şikayet EtGucun yetıyorsa kapat ve cıkartBeğen Toplam 1 beğeni