Trump'tan son dakika açıklama: İran istedi, kabul ettim!

Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, İran’a düzenlenen saldırılarda 48 liderin öldürüldüğünü açıkladı. İran'daki yeni liderliğin iletişime geçtiğini söyleyen Trump, "Konuşmak istiyorlar ve ben de kabul ettim" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2026 18:51 GÜNCELLEME 01.03.2026 20:17 DÜNYA
Trump'tan son dakika açıklama: İran istedi, kabul ettim!
Trump'tan son dakika açıklama: İran istedi, kabul ettim!

İsrail ile ABD ortak koordinasyonu ile İran'a yönelik kapsamlı bir hava saldırısı gerçekleştirildi. 

Saldırılarda birçok İranlı üst düzey yetkili hayatını kaybederken bunlardan en önemlisi İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney oldu.

Bölgede gerilim yükselmeye devam ederken ABD Başkanı Donald Trump'tan son dakika açıklamalar geldi.

'İRAN İSTEDİ, KABUL ETTİM'

The Atlantic dergisine verdiği röportajda Trump, yeni liderlerin nükleer müzakerelere dönmek istediklerini ilettiğini söyledi.

"Onlar konuşmak istiyorlar ve ben de bunu kabul ettim, bu yüzden onlarla konuşacağım. Bunu daha önce yapmalıydılar. Çok pratik ve kolay olan şeyi daha önce yapmaları gerekirdi. Çok uzun süre beklediler." ifadelerini kullanan Trump, müzakerelerin akıbeti konusunda detay vermedi.

ABD Başkanı, "Daha önce anlaşma yapabilirlerdi ve yapmaları gerekirdi, fazla kurnazlık yaptılar." diyerek İran yönetimini suçladı.

İranlı yetkililerle bu görüşmesinin dün mü yoksa bugün mü olduğu sorusunu "Buna cevap veremem." şeklinde yanıtlayan Trump, daha önce müzakere yaptıkları bazı isimlerin son saldırılarda hayatlarını kaybettiğini aktardı.

Donald Trump

İRAN'DAN YEŞİL IŞIK

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, bölgede gerilimin azaltılmasına yönelik her türlü ciddi çabaya açık olduğunu belirtti.

'48 LİDER ÖLDÜRÜLDÜ'

ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a düzenlenen saldırılarda 48 lideri öldürdük" ifadelerini kullandı.

Fox News Beyaz Saray muhabiri Jacqui Heinrich'e saldırıları değerlendiren Trump, kaç Amerikan askerinin öldüğüne ilişkin yorum yapmazken, ABD'nin İran'da kaç hedefinin kaldığı konusunda net bir değerlendirmeye sahip olduğunu söyledi.

'BUNU YAPMASAYDIK NÜKLEER SİLAHA SAHİP OLACAKLARDI'

İran'ın nükleer tesislerini B-2 bombardıman uçaklarıyla hedef aldıklarını belirten Trump, "Bunu yapmasaydık, iki hafta içinde nükleer silaha sahip olacaklardı. Ve o zaman tüm bunlar mümkün olmazdı." ifadelerini kullandı.

HÜRMÜZ BOĞAZI AÇIKLAMASI

Trump, Hürmüz Boğazı'nın kapatılması ya da petrol fiyatları konusunda endişeli olmadığını vurgularken, "Hiçbir şeyden endişe duymuyorum. Ben sadece doğru olanı yapıyorum. Sonunda her şey yoluna giriyor." şeklinde konuştu.

İRAN HALKINA MESAJ

ABD Başkanı ayrıca, İran halkına bir kez daha "kendi geleceklerini kontrol altına almaları" yönünde çağrıda bulunarak, sürecin çok hızlı ilerlediğini kaydetti.

'HER ŞEY PLANLARIN ÖTESİNDE İLERLİYOR'

CNBC haber kanalı da, telefonla ulaştığı Trump'ın İran'a yönelik saldırılar hakkındaki görüşlerine yer verdi.

Haberde Trump'ın, İran'daki yönetimi, "çok şiddet yanlısı, tarihteki en şiddet yanlısı rejimlerden biri" olarak nitelediği ve "Sadece kendimiz için değil, dünya için de görevimizi yapıyoruz. Ve her şey planlananın ötesinde ilerliyor." dediği aktarıldı.

Ayrıca haberde ABD Başkanı'nın, çatışmayı sona erdirmek için olası bir çıkış yoluna değindiği ve bunun birçok değişkene bağlı olduğunu söylediği kaydedildi.

Bununla birlikte Trump'ın, "Şu anda işler çok olumlu bir şekilde, çok olumlu bir şekilde gelişiyor." ifadelerine yer verildi.

Saldırılardan tek tek kurtuluyor! İran Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani ajan mı?Saldırılardan tek tek kurtuluyor! İran Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani ajan mı?

İran’dan ABD uçak gemisine balistik füze saldırısı! Jet açıklama geldiİran’dan ABD uçak gemisine balistik füze saldırısı! Jet açıklama geldi

KAYNAK : İHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 87 TÜMÜ
  • Selim 2 dakika önce Şikayet Et
    Yemedi demiyorsun da müzakere yapmak istiyorlar diyorsun..siyonist sarı it
    Cevapla
  • Misafir 3 dakika önce Şikayet Et
    Senin., Avrupa’da olanların itinde bahsettiğin bomba yok mu?
    Cevapla
  • İsmail 4 dakika önce Şikayet Et
    Dengesiz herif 80 yaşına gelmiş mahalle kavgası gibi iş yapıyor sizde her bk varya ona niye konuşmadın inş geberirsin
    Cevapla
  • Misafir 5 dakika önce Şikayet Et
    terörist çocuk katili zalim abd İsrail zalimliğiniz mezara kadar sonra cehennemin dibi sizi bekler sonsuzluğa denk
    Cevapla
  • Aklı Selim 9 dakika önce Şikayet Et
    Kadim devlet sözü yalan. Sen fitne fesat hainlikle komşularına zulm et. Devlete paralel yapı kurup petrol gelirini oraya aktar, halkın yoksul, liyakat değil sadakata önem ver. Üç beş füzeye güvenip artistlik yap kendini büyük gibi gösterip kendi liderlerini bile koruyamama. Suriyede masum silahsız sivillerin üstüne bomba yağdırmaya benzemiyor değil mi bu savaş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR