Son dakika: Üs vuruldu! Bir ülke daha savaşa dahil oluyor! Uçak gemisi kararı
İran Fransa'ya ait bir üssü vurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle Fransa ile savunma anlaşması olan Körfez ülkelerine desteği güçlendireceklerini duyurdu.
ABONE OL
Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) düzenlediği saldırıda Fransa’ya ait bir üssü vurduğunu belirterek, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
Macron, ABD ve İsrail’in İran’a saldırmasının ardından ikinci kez Savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyini topladı.
Elysee Sarayında yapılan toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada Macron, Orta Doğu’da son saatlerde yaşanan gelişmeler karşısında, Fransa ile savunma anlaşması olan bölge ülkelerine desteğin güçlendirileceğini söyledi.

'SAVUNMA DESTEĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ'
Macron, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de Fransız askerlerinin bulunduğu "es-Selam Deniz Üssü"ne insansız hava aracı saldırısına ilişkin "Bu savunma anlaşmalarımız bulunan ülkelerin yanında yer almak için duruşumuzu ve savunma desteğimizi güçlendirmemize yol açıyor." dedi.
Fransa’nın Körfez'deki ortaklarıyla koordinasyonu sürdüreceğini ifade eden Macron, bölgesel gelişmelerin seyrine göre tutumlarını belirleyeceklerini dile getirdi.
Macron, bölgedeki Fransız vatandaşlarının, diplomatik ve askeri personelin yanı sıra Fransız şirketlerinin korunmasının öncelikli hedefleri olduğunu vurgulayarak, hava sahalarının açılmasıyla olası tahliyeler konusunda da çalıştıklarını kaydetti.

UÇAK GEMİSİ GÖNDERECEK
Fransasız medyası, Macron'un gelişmeler sonrası Charles de Gaulle isimli uçak gemisini ve ona bağlı donanma grubunu Baltık Denizi'nden Doğu Akdeniz'e konuşlandırma kararı aldığını duyurdu.
-
Vatann 16 dakika önce Şikayet EtKalleş Çini ile Rusya'yı çevrelmek için İran'ı vuruyorlar ve Rusya Çin devreye girmeli yoksa Rusya Çin dağılırBeğen
-
Halis 19 dakika önce Şikayet EtFransanın tutumu,Alevi dedesinin 15 temmuz darbesindeki tutumuna benzedi.. Ertesi sabah darbe önlenince Dede ortaya çıktı ve darbeye karşıyım dedi..Beğen
-
Emekli vatandaş 22 dakika önce Şikayet EtAbd,nin ne kadarda çok dostu varmış neredeyse tüm ortadoğuda üssü var bildiğim kadarıyla Türkiyede,de incirlik,Malatyada radar üssü var iran ve gazze ortalarında kalmışlardı ne yapabilirlerdi oysa abd,ye kapılarını açmış ülkelerin unuttuğu birşey var şimdi sıra lafta taş bırakmayan abde,ye kapılarını açmış ülkeler hedef tahtasında SIRA ONLARDA ABD DOSTMU DÜŞMANMI GÖRECEKLERBeğen
-
Cankurt 22 dakika önce Şikayet EtTramp görland a çökecek. Dikkatleri irana çevirip kuzeye akacak.Beğen
-
İso 23 dakika önce Şikayet Etİnanan. varmı. ÜS. VURULACAK. 0,00000. FRANSIZ. sömürgeci hırsız. Katil. LEŞİ. olacak..!Beğen