Körfez ülkeleri istedi, İtalya kabul etti

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, İran'ın misillemeleriyle süren kriz nedeniyle Körfez ülkelerinden kendilerine gelen hava savunma sistemi temin etmeye yönelik talepleri değerlendirdiklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2026 22:39 GÜNCELLEME 03.03.2026 22:39 DÜNYA
Körfez ülkeleri istedi, İtalya kabul etti
Körfez ülkeleri istedi, İtalya kabul etti

Resmi temaslar için Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Crosetto, burada İtalyan ANSA ajansına verdiği demeçte, İran'ın Körfez ülkelerine misilleme saldırılarına işaret ederek, "Şu anda tüm Körfez ülkeleri bizden yardım istedi." dedi.

'EN KISA SÜREDE NASIL DEĞERLENDİRİRİZ'

Crosetto, "İtalya, hem sağlanabilecek kaynaklar hem de kullanılacak yasal çerçeve açısından onlara nasıl yardımcı olabileceğini değerlendiriyor. Bunu bir kararnameyle mi ya da mümkün olan en kısa sürede başka nasıl yapabileceğimiz değerlendiriliyor." diye konuştu.



İTALYA'Kİ ÜSLERİ ABD KULLANACAK MI?

ABD'nin İran'a saldırılarında İtalya'daki üsleri kullanmasına izin vermeyi düşünüp düşünmediği sorusuna Crosetto, "Bu benim kararım değil, hükümetin kararı. Bizden istediklerinde yanıt vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Ülkedeki yüksek tirajlı gazetelerinden La Repubblica'nın haberinde de İtalya'nın Samp-T hava savunma sistemini, son günlerde İran'dan gelen füzelerin hedefi olan Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) istediği ve hükümetin de bir Samp-T bataryasını göndermeye hazırlandığı belirtildi.

Gazetenin haberinde söz konusu bataryanın Kuveyt'e mi, BAE'ye mi gönderileceği konusunda seçim yapılması ve bunun için İtalyan parlamentosundan onay alınması gerektiği ifade edildi.

Haberde, İtalya'nın 5 Samp-T bataryası olduğu, bunlardan birinin mutat bakımdan geçtiği, birinin Rusya-Ukrayna Savaşı dolayısıyla Kiev'e gönderildiği, birinin Estonya'da olduğu ve birinin de Körfez'e gönderilmesi durumunda Roma'nın elinde aktif tek Samp-T bataryası kalacağı bilgisine yer verildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • okur 22 dakika önce Şikayet Et
    radarlar füzeler kısmi bölgeyi mi kapsayacak dohadaki gibi, yoksa tüm bölgeyi mi
    Cevapla
  • Tuzla 30 dakika önce Şikayet Et
    Roketsan Aselsan da piyasaya girmeli
    Cevapla
  • Kayserili. 40 dakika önce Şikayet Et
    İtalya başbakanı meloni zaten satanist bir İsrail sevici.
    Cevapla
  • Kayacık 1 saat önce Şikayet Et
    Hava savunma sistemleri uzun vade de İran için değil de, İsrail in saldırılarından korunmak için iyi olur. Ancak sistemlerde İsrail in düşman olarak tanımlanması gerekir.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 saat önce Şikayet Et
    Amaç müslümanları birbirine kırdırıp silah satmak . Bu oyuna gelinmemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR