Trump Pehlevi'ye kötü haberi canlı yayında verdi: İran'ın başına geçmek istiyordu!
İran için devam eden rejim değişikliği senaryoları üzerine, sürgündeki Prens Rıza Pehlevi, ülkenin başına geçmek istediğini belirtti. Ancak Trump, "Pehlevi çok iyi biri ama bence İran'ın içinde popüler biri varsa bu daha uygun olur." dedi.
ABONE OL
İran'da rejim değişikliği senaryoları yüksek sesle konuşulurken, devrik İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin sürgündeki oğlu Prens Rıza Pehlevi olası bir savaş veya değişim sürecinin ardından ülkenin başına geçmek istediğini açıkça dile getirdi. Ancak bu talep, ABD Başkanı Donald Trump cephesinde beklenen yankıyı bulmadı.
"DAHA UYGUN SEÇENEKLER OLABİLİR"
Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Pehlevi'nin isminin bir seçenek olup olmadığına dair net açıklamalarda bulundu. Pehlevi'nin şahsı hakkında olumlu ifadeler kullanan Trump, siyasi liderlik konusunda ise "içeriden bir isim" vurgusu yaptı.
Trump, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Sanırım onun gibi bazı insanlar var ve açıkçası bu konu üzerinde çok fazla düşünmedik. Bana öyle geliyor ki içeriden biri belki daha uygun olabilir. Onun çok iyi bir insan gibi göründüğünü söylemiştim. Ama orada bulunan ve şu anda popüler olan biri varsa, bana göre o kişi daha uygun görünüyor."
PEHLEVİ'NİN SÜRGÜN ÇIKMAZI
Pehlevi'nin liderlik arzusu, bizzat Trump'ın "popülarite" ve "ülke içinde bulunma" kriterlerine takılmış görünüyor. Trump, İran'ın mevcut yönetimini "radikal fanatikler" olarak nitelendirirken, değişimin ancak daha ılımlı ve halkın içinden gelen figürlerle sağlıklı olabileceğine dikkat çekti.

AÇIK AÇIK LİDERLİK İSTEMİŞTİ
Sürgün Prens sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tarafını açıkça belli etmiş ve yönetimi devralması halinde din ve devlet işlerini birbirinden ayıracağını açıklamıştı.
Paylaşımında Huzistan, İlam, Kermanşah, Kürdistan ve Batı Azerbaycan'daki yurttaşlara seslenen Pehlevi;İslam Cumhuriyeti yönetimini "zalim ve suçlu rejim" olarak nitelendiren Pehlevi, son 47 yılda yaşanan baskı ve ayrımcılığa dikkat çekmişti.
Pehlevi, İran'ın özgürlük sürecinde din ve devletin ayrıldığı, hukukun üstünlüğüne ve eşit vatandaşlık haklarına dayalı bir yönetim kuracaklarını belirtmiş ve "Diğer tüm İranlılar gibi özgürce yaşayabilecek, kimliğinizi koruyabilecek ve özgür bir İran'ın nimetlerinden adil bir şekilde faydalanabileceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.
-
Cafer 16 dakika önce Şikayet EtAhin her yerde haindirBeğen
-
Bircihan 20 dakika önce Şikayet EtABD diyor ki içerde bizim için çalısanlar var onlardan en güçlü olanı lider diğerlerinide onun emrine vereceğiz diyorBeğen
-
Misafir 21 dakika önce Şikayet Ettüh Pehlevi tasmayi kaybediyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
yusuf 34 dakika önce Şikayet Etşâh olmak icin kendi ulkesindeki insalllari bombalattiran deyyus u ekber. Seni iran sinirindan iceri kendi yandaşlarin bile sokmaz.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Sosyal 35 dakika önce Şikayet EtPezeskiyan ile devam edeceğini düşünüyorum abd'nin. Sonuçta halktan oy almış sandıktan çıkmış bir doktor. Ama önümüzdeki bir ay ne gösterir bilinmez. Siyasette 25 saat çok uzun bir süredir.Beğen Toplam 1 beğeni
