Ahmedinejad öldürüldü mü? İddialar sonrası kritik açıklama geldi...

ABD-İsrail saldırısında konutuna düzenlenen saldırıda öldüğü iddia edilen İran'ın eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın akıbetine dair günler sonra kritik bir açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2026 09:07 GÜNCELLEME 04.03.2026 09:18 DÜNYA
Ahmedinejad öldürüldü mü? İddialar sonrası kritik açıklama geldi...
Ahmedinejad öldürüldü mü? İddialar sonrası kritik açıklama geldi...

ABD-İsrail saldırısında İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın evi hedef alınmış ve hayatını kaybettiği iddia edilmişti, ancak bu iddia ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı. Spekülasyonlar devam ederken Ahmedinejad'ın akıbetiyle ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Eski cumhurbaşkanının basın sözcüsü, uluslararası kamuoyuna yaptığı açıklamada ölüm haberlerini yalanladı. Sözcü, “Sayın Ahmedinejad’ın öldürüldüğü haberleri doğru değil. Kendisi sağ ve güvende” ifadelerini kullandı.

HAMANEY İÇİN TAZİYE MESAJI PAYLAŞTI

İran haber ajansı ISNA’nın aktardığına göre Ahmedinejad, ABD-İsrail saldırısında öldürüldüğü açıklanan İran lideri Ali Hamaney için bir taziye mesajı yayımladı. Ahmedinejad mesajında, “Büyük bir üzüntü ve derin bir teessürle, Amerika ve İsrail’in ağır ve benzeri görülmemiş saldırısında, İran İslam Cumhuriyeti’nin yüce liderinin, aile fertlerinin, bazı yetkililerin, komutanların, askerlerin, öğrencilerin ve bir grup vatandaşın şehit edilmesi dolayısıyla, tüm halka ve onların yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

AHMEDİNEJAD KİMDİR?

1956 yılında Simnan eyaletine bağlı Garmsar ilçesinin Aradan köyünde dünyaya gelen Mahmud Ahmedinejad, bir yaşındayken ailesiyle birlikte Tahran’a göç etti. 1993-1997 yılları arasında Erdebil Eyaleti’nin ilk valisi olarak görev yapan Ahmedinejad, 2003-2005 döneminde Tahran Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

24 Haziran 2005’te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda seçilen Ahmedinejad, 3 Ağustos 2005’te göreve başladı ve 2013 yılına kadar iki dönem cumhurbaşkanlığı yaptı. Görev süresinin ardından 2013’te Dini Lider Hamaney’in kararıyla Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyeliğine atandı.

2017 yılında üçüncü kez cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyen Ahmedinejad’ın başvurusu anayasal gerekçelerle kabul edilmedi.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hakikat 29 dakika önce Şikayet Et
    Mit alıp Türkiye ye getirsin
    Cevapla
  • Kara murat 1 saat önce Şikayet Et
    Yerini de söyleyin tam olsun
    Cevapla
  • esila 1 saat önce Şikayet Et
    ben de şaşırmıştım öldü diye. ılımlı islami yönetimi isteyen ahmedi nejat, abd nin bir numaralı istediği adamdır. abd akıllıysa tercihini ondan yana kullanacaktır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR