Suriye'den son dakika Türkiye ve Azerbaycan açıklaması! Tüm dünyaya çağrı

Suriye, İran’ın Türkiye ve Azerbaycan’ı hedef alma girişimini sert ifadelerle kınadı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2026 18:46 GÜNCELLEME 05.03.2026 18:46 DÜNYA
Suriye'den son dakika Türkiye ve Azerbaycan açıklaması! Tüm dünyaya çağrı
Suriye'den son dakika Türkiye ve Azerbaycan açıklaması! Tüm dünyaya çağrı

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran’ın iki ülkeye yönelik balistik füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alma girişiminin kabul edilemez olduğu belirtildi.

SURİYE İRAN'I SALDIRILAR NEDENİYLE KINADI

Açıklamada, "Suriye Cumhuriyeti, İran’ın hem Türkiye Cumhuriyeti’ni hem de Azerbaycan Cumhuriyeti’ni balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırı girişimini en güçlü ifadelerle kınamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu eylemlerin devletlerin egemenliğinin açık ihlali olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu eylemler devletlerin egemenliğine açık bir ihlal teşkil etmekte olup bölgesel ve uluslararası güvenlik ile istikrarı tehdit etmektedir." denildi.

Açıklamada ayrıca sivilleri hedef alan saldırıların reddedildiği belirtilerek, “Suriye, sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan her türlü şiddet ve tırmanmayı tamamen reddetmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

ULUSLARARASI TOPLUMA SORUMLULUK ÜSTLENME ÇAĞRISI

Bakanlık, uluslararası hukuka bağlılık çağrısı yaparak, “Uluslararası hukuka ve iyi komşuluk ilkelerine bağlı kalınması çağrısında bulunuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada ayrıca Suriye’nin Türkiye ve Azerbaycan ile dayanışma içinde olduğu vurgulanarak, “Uluslararası toplumu bölgesel güvenlik ve barışı koruma sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz.” denildi.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 3
  • önce vatan 51 dakika önce Şikayet Et
    yinede bir din kardeşin olsun seni savunacak teşekkürler suriye
    Cevapla
  • Milli 1 saat önce Şikayet Et
    Sen niye topa giriyon Suriye, İran bizlere salmıyor saldırmaz da. Bu tür ayak oyunlarını ya irandaki satılmış siyonlar yapıyor ya da itrail yapıyor. Mollaları sevmeyiz ancak halkına karşı da boş değiliz.
    Cevapla
  • MURAT 23 dakika önce Şikayet Et
    Suriye’nin yeni lideri öncesinde İran’dan çok çekti. Çok masum Sünninin canını yaktı tepkisi ondan. Dediklerinde çok haklısın. Suriyeliler de eminim büyük fotoğrafı görecek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR