Türkiye'den son dakika açıklaması! MİT'ten Suriye'de operasyon! Yerle bir edildi

Son dakika haberi... MİT’in istihbari çalışmaları sonucu, Suriye’nin başkenti Şam’da sabotaj eylemleri düzenlemeye hazırlanan terör örgütü DEAŞ’a bağlı hücre çökertildi, 3 DEAŞ’lı yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2026 18:56 GÜNCELLEME 05.03.2026 19:56 DÜNYA
Türkiye'den son dakika açıklaması! MİT'ten Suriye'de operasyon! Yerle bir edildi
Türkiye'den son dakika açıklaması! MİT'ten Suriye'de operasyon! Yerle bir edildi

SON DAKİKA HABERİ: Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) istihbari çalışmaları sonucu, Suriye’nin başkenti Şam’da sabotaj eylemleri düzenlemeye hazırlanan terör örgütü DEAŞ’a bağlı hücre çökertildi, 3 DEAŞ’lı yakalandı.

MİT'TEN SURİYE'DE DEAŞ HÜCRESİNE OPERASYON

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT'in istihbari çalışmaları sonucu Suriye'nin başkenti Şam'da DEAŞ'a ait bir hücre tespit edildi.

MİT elde ettiği istihbaratı Suriye İç Güvenlik Servisi Komutanlığı ve Suriye Genel İstihbarat Servisi ile paylaştı.

Hücre üyelerini ve faaliyetlerini adım adım takip eden Suriye istihbaratı, hücre üyelerinin tam konumlarını belirledi.

Hücreye yapılan baskın sonucu, DEAŞ üyesi Ömer Haşim, Muhammed Hamed ve Hüseyin Halef gözaltına alındı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ BULUNDU

Operasyonla eş zamanlı olarak, bomba imha uzmanları, uzaktan patlatılmak üzere hazırlanmış ve önemli bir noktaya bırakılmış bir bombalı araca da müdahale etti.

Araçta büyük bir tahribata yol açacak yüksek miktarda C4 ve TNT bulundu.

KANLI EYLEM ENGELLENDİ

Gözaltına alınan 3 kişi, sorgu işlemlerinin tamamlanması ve hücreye destek verenlerle hücrenin muhtemel uzantılarını ortaya çıkarmak üzere Suriye Genel İstihbarat Servisi/Terörle Mücadele İdaresine sevk edildi.

DEAŞ tarafından geçen hafta paylaşılan ses kaydında örgüt unsurlarının eylem yapmaya hazır olmaları söylenmişti. Şam'da gerçekleşen bu operasyonla örgüt tarafından verilen talimat sonrasında yapılması planlanan eylem engellenmiş oldu.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Vatandaş 30 dakika önce Şikayet Et
    Suriye'de idam varsa hemen halledilmeli itler
    Cevapla
  • Kartal 37 dakika önce Şikayet Et
    Direk asın
    Cevapla
  • Haşmet 54 dakika önce Şikayet Et
    Yuh artık bodoslama yapıyor İsrail. Hahaha alenen belli oldu, bu ne müslumanlıktır beeee hahaha. Müslümana saldıran Müslüman. Yersen. Amarikan İsrail örgütü DEAŞ.
    Cevapla
  • Misafir 57 dakika önce Şikayet Et
    Allah devletimin tüm güvenlik güçlerine güç kuvvet versin rabbimonları korusun başarıların devamını diliyorum inşaaşlah
    Cevapla
  • Mammut 57 dakika önce Şikayet Et
    Yakalanan Hainleri yargılamadan infaz edin temizlik yapılsın... beslemeyin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR