Trump'ın sağ kolundan Suudi Arabistan'a tehdit! "Bizimle savaşa girmezseniz..."

ABD'li Senatör Lindsey Graham, ABD-İsrail'in İran'da başlattığı savaşa Suudi Arabistan'ın da girmesini istedi ve "Savaşa katılmazsanız ortaklığımızı sorgularız" diyerek tehdit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2026 09:37 GÜNCELLEME 10.03.2026 09:55 DÜNYA
Trump'ın sağ kolundan Suudi Arabistan'a tehdit! "Bizimle savaşa girmezseniz..."
Trump'ın sağ kolundan Suudi Arabistan'a tehdit! "Bizimle savaşa girmezseniz..."

ABD'yi İsrail adına İran'da bir savaşa girmeye ikna eden Cumhuriyetçi Senato üyesi ve Trump'a yakın bir isim olan Lindsey Graham, Fox News ekranlarında Suudi Arabistan hakkında açıklamalarda bulundu.

Senatör Graham, İran'a karşı ABD ve İsrail ile birlikte sıcak savaşa girmemeleri halinde Suudi Arabistan ile yapılması planlanan karşılıklı savunma antlaşmasını iptal etmekle tehdit etti.

Graham, şu ifadelere yer verdi:

"Suudi Arabistan'a şunu söylemek istiyorum: Ülkenizle karşılıklı savunma anlaşması yapmaya ve size ebedi koruma sağlamaya hazırım. Üzerinde çalıştığım ve konuşmaya devam etmeyi umduğum anlaşma kapsamında eğer İran tarafından saldırıya uğrarsanız, sizin için savaşa gireriz. Suudi Arabistan'da Riyad'daki büyükelçiliğimiz saldırıya uğradı. Bizimle birlikte savaşa katılma yükümlülüğünüz yok mu? Bunu yapmanız gerekiyor. Eğer Amerikan büyükelçiliğinin Riyad'da saldırıya uğramasının karşılıklı meşru müdafayı tetikleyeceğine inanmıyorsanız, belki sizinle bir anlaşma yapmamalıyız."

KAYNAK : Haber7
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Zekeriya 3 hafta önce Şikayet Et
    Vay vay adamlarin dediklerine bak sen moruk Saudi yi de savasa cekmeye ugrariyor bunlar aklini calistir selman kardas peygamberimizin topraginda yasiyorsun
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    bu adamın suyu ısındı. son çırpınışları. yakın zamanda istifa edip gider. çünkü dünya 1,5 tan çok büyüktür.
    Cevapla
  • YALNIZ KURT 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan it soyu sen kimi tehdit ediyosun
    Cevapla
  • Misafir5 1 ay önce Şikayet Et
    Salman inatci bi kisidir. Zorlarsan ters teper. Inadina gider bide Iran la savunma anlasmasi yapar. Amerika yanlis yapiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ABD ve İsraililin ortadoğudaki bütün üslerinin savaş masraflarını a başta suudiler olmak ödüyorlar ödemezlerse savaş bir saata biter ABD burada olmaz israilde haddini aşamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR