İki ülke arasındaki savaş yeniden alevlendi! Son dakika duyurdular! Ölü sayısı açıklandı

Pakistan ile Afganistan arasında sınır bölgelerinde çatışmalar sürerken İslamabad yönetimi, Afganistan'da düzenledikleri operasyonlarda "663 silahlı unsurun öldürüldüğünü" duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2026 22:13 GÜNCELLEME 13.03.2026 22:13 DÜNYA
İki ülke arasındaki savaş yeniden alevlendi! Son dakika duyurdular! Ölü sayısı açıklandı
İki ülke arasındaki savaş yeniden alevlendi! Son dakika duyurdular! Ölü sayısı açıklandı

Pakistan Enformasyon Bakanı Attaullah Tarar, X sosyal medya hesabından Afganistan sınırındaki çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

PAKİSTAN: 663 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonlarda Afganistan güvenlik güçlerine mensup 663 silahlı unsurun öldürüldüğünü, 887'den fazlasının da yaralandığını öne süren Tarar, ayrıca 249 kontrol noktası ve 224 tank, zırhlı araç ve topun imha edildiğini iddia etti.

Tarar ayrıca, Afganistan tarafında 44 karakolun da ele geçirildiğini savundu.

AFGANİSTAN'DAN MİSİLLEME SALDIRILARI

Afganistan yönetiminin Savunma Bakanlığının X hesabından yapılan açıklamada da saldırılara karşılık kendilerinin de Pakistan topraklarında karşı saldırılar düzenledikleri belirtildi.

Açıklamada, Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinin Kohat bölgesindeki bir askeri tesise hava saldırısı düzenlendiği anlatılarak, saldırı sonucu tesisin komuta merkezi, depoları ve lojmanlarının yıkıldığı kaydedildi.

Bakanlık başka bir paylaşımda da Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan Pakistan askeri tesisini, insansız hava aracı (İHA) ile hedef aldıklarını aktardı.

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA), X'teki resmi hesabından yaptığı paylaşımda, 26 Şubat'tan bugüne çatışmalar sonucu Afganistan'da 75 sivilin hayatını kaybettiğini, 193'ünün de yaralandığını bildirdi.

UNAMA ayrıca, dün Pakistan'ın Kabil'e yönelik saldırılarında 4 sivilin öldüğünü, 14 kişinin de yaralandığını belirterek, taraflara çatışmaları sonlandırma çağrısında bulundu.

PAKİSTAN-AFGANİSTAN SAVAŞI

Pakistan, 22 Şubat'ta, son dönemde ülkede Pakistan Talibanı (TTP) tarafından düzenlendiğini açıkladığı bombalı saldırılara cevaben, Afganistan ile sınır hattında "terör kampı" olarak nitelediği 7 noktayı hedef almıştı.

Afganistan yönetimi de 26 Şubat'ta, sınır hattı boyunca İslamabad'a ait askeri tesislere yönelik saldırılar düzenlemişti. Pakistan, bu saldırılara misilleme yaparak Kabil’de ve sınır bölgesinde bazı hedefleri vurmaya başlamıştı.

Pakistan ve Afganistan, Ekim 2025'te benzer bir gerilim yaşamış, taraflar Kasım 2025’te ateşkesin detaylarını ele almak için İstanbul’da bir araya gelmişti ancak müzakereler sonuçsuz kalmış ve askıya alınmıştı.

İslamabad, Pakistan Talibanı'nın (TTP) Afganistan'da mevzilendiğini ve saldırılarını buradan organize ettiğini savunurken, Afganistan yönetimi bu iddiaları reddediyor.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 5
  • Filistinli ZAZA 25 dakika önce Şikayet Et
    ne oluyor bize Allahım
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    müslümanların güçlenmesini istemeyenler araya fitne sokup bir birilerini kırdırıyorlar
    Cevapla
  • veysel1 1 saat önce Şikayet Et
    Rehberiniz Kur'an olsun ah be gafiller , görmüyor musunuz Müslümanları yok etmeye çalışıyorlar , Kur'an ın neresinde müslümana Müslümanın kanı helaldir diyor, uyanın artık ,
    Cevapla
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Bilinçli yaptırıyorlarnasıl oyuna geliyor kimler yapıyorsa o yaramazlığı onlara ciddi ceza verilmeli piyonlara
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    mübarek ramazan günü müslüman müslümanı öldürürmü lütfen ya
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR