Arap ülkelerinden son dakika İsrail bildirisi! Tüm dünyaya kritik mesaj

Arap Birliği, uluslararası topluma işgal altındaki Filistin topraklarındaki insani yardım kuruluşlarını hedef alan her türlü kısıtlamayı kaldırması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2026 20:32 GÜNCELLEME 15.03.2026 20:32 DÜNYA
Arap ülkelerinden son dakika İsrail bildirisi! Tüm dünyaya kritik mesaj
Arap ülkelerinden son dakika İsrail bildirisi! Tüm dünyaya kritik mesaj

İran, ABD-İsrail savaşı 16'ncı gününde karşılıklı saldırılar artarak devam ederken Arap Birliği ülkeleri İsrail ile ilgili yeni bir bildiri yayımladı.

ARAP BİRLİĞİ ÜLKELERİNDEN ORTAK BİLDİRİ

Arap Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Genel Sekreter Yardımcısı Faid Mustafa, Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF) bir heyeti kabulü sırasında İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da faaliyet gösteren uluslararası yardım kuruluşlarının lisansını iptal etmesinin tehlikeli sonuçlar doğuracağını belirtti.

Mustafa, MSF ile diğer uluslararası yardım kuruluşlarının yasaklanmasının, bölgedeki insani yardım çalışmaları konusunda felakete yol açacağı, Gazze'de ve Batı Şeria'da tıbbi yardıma ihtiyaç duyan yüzbinlerce kişinin tedaviden mahrum kalmasına neden olacağını vurguladı.

TÜM DÜNYAYA İSRAİL'E BASKI YAPMA ÇAĞRISI YAPTILAR

Birlik yetkilisi, uluslararası topluma, işgal altındaki Filistin topraklarındaki insani yardım, kurtarma ve tıbbi kuruluşları hedef alan her türlü kısıtlamayı kaldırması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.

Mustafa, uluslararası kuruluşların Gazze'deki sahra hastanelerinin ve temel sağlık merkezlerinin çoğunu desteklediğini, acil barınma ihtiyaçlarına yanıt verdiğini, su ve kanalizasyon hizmetleri sağladığını ve akut yetersiz beslenmeden muzdarip çocuklar için beslenme merkezleri sunduğunu vurguladı.

Uluslararası kuruluşların operasyonlarının durdurulmasının, tüm acil ihtiyaçların karşılanmasının imkansız hale getireceğini kaydeden Mustafa, bu durumun Gazze'deki sağlık ve insani krizi daha da kötüleştireceğini dile getirdi.

İsrail'in, geçen şubat ayında MSF'nin Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini durdurma kararı almış, Batı Şeria'da çeşitli yardım kuruluşlarının faaliyetlerini yasaklamıştı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 1
  • Misafir 35 dakika önce Şikayet Et
    hele siz bir israille bütün ticaretinizi kesin on dan sonra çağrı yapın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR