Savaşın ortasında yeni gelişme! 12 adet Patriot füzesi alacaklar
Orta Doğu alev çemberindeyken, Körfez ülkesi Kuveyt'ten son dakika Patriot hava savunma füzesi hamlesi geldi. 12 adet Patriot füzesi için girişimlere resmen başladılar.
ABONE OL
Orta Doğu'da artan güvenlik riskleri ve bölgesel gerilimler, Körfez ülkelerini hava savunma kapasitelerini güçlendirmeye yönlendiriyor. Son olarak Kuveyt'in, envanterini güçlendirmek amacıyla Patriot hava savunma füzesi tedariki için ABD ile yeni bir görüşme sürecine başlayabileceği iddia edildi.
12 ADET PATRIOT FÜZESİ İÇİN KOLLARI SIVADILAR
Savunma çevrelerinde konuşulan bilgilere göre Kuveyt yönetimi, hava sahasını balistik füze ve insansız hava aracı tehditlerine karşı daha güçlü hale getirmek amacıyla 12 adet Patriot hava savunma füzesi satın alma planını gündemine aldı.
Son dönemde Orta Doğu'da yaşanan askeri gelişmeler ve füze saldırıları, Körfez ülkelerinin hava savunma sistemlerine olan ihtiyacını artırdı. Kuveyt Savunma Bakanlığı kısa süre önce yaptığı açıklamada, ülke hava savunma sistemlerinin son 48 saat içinde 12 balistik füze ve 23 insansız hava aracını etkisiz hale getirdiğini duyurmuştu.
Uzmanlara göre bu gelişmeler, Kuveyt'in mevcut savunma kapasitesini güçlendirme yönündeki kararlarını hızlandırdı. Özellikle balistik füze ve İHA tehditlerinin artması, Patriot hava savunma füzesi gibi gelişmiş sistemlere olan talebi yükseltiyor.
ABD İLE SAVUNMA İŞ BİRLİĞİ SÜRÜYOR
Kuveyt ile ABD arasındaki savunma iş birliği uzun yıllardır devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı daha önce Kuveyt'in mevcut Patriot sistemlerinin modernizasyonu ve yeniden sertifikalandırılması için yaklaşık 400 milyon dolarlık bir satış paketine onay vermişti.

Ayrıca 2026 yılında Washington yönetimi, Kuveyt'in Patriot sistemlerinin bakım ve teknik destek faaliyetlerini kapsayan yaklaşık 800 milyon dolarlık yeni bir destek paketini de onayladı.
KÖRFEZ'DE YENİ SAVUNMA YARIŞI MI?
Kuveyt'in 12 adet Patriot hava savunma füzesi için görüşmelere başlayabileceği iddiası, Körfez bölgesinde hava savunma sistemlerine yönelik yeni bir tedarik dalgasının yaşanabileceği yorumlarına neden oldu.
Savunma uzmanlarına göre bölgedeki gerilimler sürdükçe, Körfez ülkelerinin ileri teknoloji hava savunma sistemlerine yatırım yapmayı sürdürmesi bekleniyor.
-
Misafir 14 dakika önce Şikayet Etişte bunlara gel de acı.. cellatlarına aşık olmuş.. bunlar adam değil olmaz olmıyacakBeğen Toplam 1 beğeni
-
HIDIR BUDUR 31 dakika önce Şikayet EtATASÖZÜ : "--- Kümesi tilkiye teslim edersen, sabah akşam tavuk sayarsın"Beğen
-
Cengiz 35 dakika önce Şikayet Etİtraili korumak içinmi alacaksınız adilerBeğen
-
21Misafir 37 dakika önce Şikayet EtPlan tıkır tıkır işliyoe! Korkut! Silah sat!Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 50 dakika önce Şikayet Ethiç mi aklınıza çalışmaz hiç mi akillanmazsiniz Allah sizi bildiği gibi yapsınBeğen Toplam 5 beğeni