Son dakika: Almanya'dan 'uluslararası askeri operasyon' resti!
Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, ülkesinin Hürmüz Boğazı'ndaki gerilim ve İran'a yönelik saldırılar bağlamında uluslararası bir askeri operasyona katılmayacağını yineledi.
ABONE OL
Son dakika haberi... Wadephul, ARD televizyonunda yayımlanan "Bericht aus Berlin" programında yaptığı açıklamada, Almanya'nın söz konusu çatışmanın aktif bir parçası olmayacağını vurgulayarak, "Yakında bu çatışmanın aktif bir parçası olacak mıyız? Hayır." dedi.
Alman hükümetinin bu konudaki tutumunun net olduğunu belirten Wadephul, bu yaklaşımın Başbakan Friedrich Merz ve Savunma Bakanı Boris Pistorius tarafından da açık şekilde dile getirildiğine işaret etti.
DİPLOMATİK MÜZAKERE ÇAĞRISI
Dışişleri Bakanı, olası bir diplomatik müzakere sürecine dahil olmayı arzuladıklarını belirterek, Hürmüz Boğazı'ndaki güvenliğin kalıcı biçimde sağlanması ancak diplomatik bir çözümle ve İran ile yapılacak görüşmelerle mümkün olabileceğini aktardı.
Wadephul, Avrupa Birliği'nin (AB) Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliğini sağlamaya katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Aspides askeri misyonunun beklenen etkiyi göstermediğini belirtti.
Bu misyonun Hürmüz Boğazı'na genişletilmesinin daha fazla güvenlik sağlayıp sağlamayacağı konusunda şüpheleri olduğunu dile getiren Wadephul, Avrupa için çok önemli olan ticari taşımacılığın büyük bir kısmının Kızıldeniz'den geçmesi gerekirken, Aspides'in etkisizliği nedeniyle bunu yapamadığını ifade etti.
Johann Wadephul, bir soru üzerine petrol fiyatlarının ancak bölgedeki çatışmanın çözülmesi halinde yeniden normale döneceğini sözlerine ekledi.
-
Akinci Beyi 14 dakika önce Şikayet EtAlmanya diye bir devlet mi var,abd ve siyonistlerin yönettigi bir valilik icin iddali bir laf demis.Yakinda siyonistlerin kuyruguna yapisip giderler ama geri dönemzler.Beğen
-
son zıplama 17 dakika önce Şikayet Etalmanyanın doğru düzgün ordusu yok zaten katılmaz , trump ingiltere ve fransa ve italyayı çekmeye çalışıyorBeğen
-
Hamburglu 24 dakika önce Şikayet EtYalan söylüyor, daha geçen Cuma günü kendisi İsraildeydi, ve Başbakanlarıda açık açık söyledi Almanya İsrail’in yanındadır ? Her gün 10 larca Askeri Kargo uçakları savaş malzemesini Telavive taşıyorlarBeğen
-
ÖNCE VATAN 51 dakika önce Şikayet EtTrump hatalarının veremedi i AB ve Almanya fazlası ile ödedi ve ödemeye devam edeceğe benziyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafirrrrr 1 saat önce Şikayet EtOooooooohhhhooohhhhoooowwwwwBeğen Toplam 1 beğeni