Asya devinden Hürmüz Boğazı açıklaması! İran'a net mesaj
Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'ye "Hürmüz Boğazı'ndaki tüm gemilerin güvenliğini sağlamak için uygun tedbirleri alma" çağrısında bulundu.
ABONE OL
Japonya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Motegi, İranlı mevkidaşı Erakçi ile telefonda görüştü.
JAPONYA'DAN HÜRMÜZ BOĞAZI ÇAĞRISI
Görüşmede, Motegi, İran'ın ABD ve İsrail'in saldırılarının ardından ABD üslerinin bulunduğu Körfez ülkelerindeki hedeflere misillemelerinden endişe duyduğunu belirtti.

Basra Körfezi'ndeki Japonya bağlantılı gemilere ilişkin endişesini de aktaran Motegi, İran'a "Hürmüz Boğazı'ndaki tüm gemilerin güvenliğini sağlamak için uygun tedbirleri alma ve seyrüsefer güvenliğini tehdit eden eylemleri durdurma" çağrısı yaptı.
Taraflar, meselenin en kısa sürede yatıştırılması için yakın iletişimin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.
İRAN, ABD-İSRAİL SAVAŞI
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.
İranlı yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında ölü sayısı 1348'i, yaralı sayısı 17 bini aştı.
-
ADEMOĞLU 9 dakika önce Şikayet EtJaponiyonistler Atom bombasından Hiç mi ders almadınızBeğen
-
Ali 46 dakika önce Şikayet EtK... kadar ülke kalkmış bölgemizde ahkam kesiyor. Sen önce hammadde problemini çöz ve abd uydusu olmaktan kendini kurtar. Sonra ahkam kesersin.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Fatih 52 dakika önce Şikayet EtSiz ABD ve İsraile destek verdiğiniz sürece açmaz, ya tarafsız olun ya cikarlarinizi özetinBeğen Toplam 2 beğeni
-
yavuz 67 1 saat önce Şikayet EtBunların aklımı gıt yoksa salağa mı yatıyorlar anlamadımBeğen Toplam 5 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtBu japonlardan adam olmaz adam sana atom bombası attı yaBeğen Toplam 7 beğeni