İngiltere’den bomba itiraf: ‘Durduramayız!’ İran’ın 4 bin km’lik füze gücü şoke etti!
İran'ın Hint Okyanusu'ndaki Diego Garcia üssünü vurabilecek kapasitedeki 4 bin kilometre menzilli yeni füzesi, İngiltere ve Avrupa'da güvenlik tartışmalarını alevlendirdi. Uzmanlar Avrupa'nın menzil içinde olabileceğini belirtiyor.
ABONE OL
- İran'ın Hint Okyanusu'ndaki Diego Garcia üssünü vurabilecek kapasitedeki uzun menzilli füzeleri, İngiltere'de güvenlik endişelerini artırdı.
- İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri eski Mareşali Sean Bell, İran'ın olası bir füze saldırısında İngiltere'nin sadece izlemekle yetinebileceğini ve durdurma kapasitesinin olmadığını belirtti.
- Askeri uzmanlar, İran'ın 4 bin kilometreyi aşan menzilinin Avrupa'daki birçok başkenti tehdit edebileceği konusunda uyarılarda bulundu.
İran'ın Hint Okyanusu'ndaki Diego Garcia üssünü hedef aldığı 4 bin kilometrelik 'sessiz' füzesi tüm dengeleri altüst etti. Gizli silah Londra'da uykuları iyiden iyiye kaçırırken, İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) eski Mareşali Sean Bell "Eğer İran İngiltere'ye bir füze fırlatırsa, onu radarlarımızla takip edebiliriz ancak durdurmak için yapabileceğimiz hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.
İran'ın uzun menzilli füze kapasitesine ilişkin son gelişmeler, İngiltere'de güvenlik tartışmalarını alevlendirdi. Özellikle İran'ın Hint Okyanusu'ndaki Diego Garcia üssünü vurabilecek kapasiteye ulaştığı iddiaları, "Avrupa artık menzil içinde mi?" sorusunu gündemin merkezine taşıdı.
Ünlü televizyoncu Piers Morgan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İran'ın füze menzili konusunda dünyayı yanılttığını öne sürdü. Morgan, "İran menzil konusunda açıkça yalan söyledi. Bu, bizi vurabilecekleri anlamına geliyor ve bu füzelere karşı sıfır savunma kapasitesine sahibiz. Çok endişe verici" ifadelerini kullandı.
"YAPABİLECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK"
İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) eski Mareşali Sean Bell de katıldığı canlı yayında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Bell, olası bir füze saldırısında İngiltere'nin sadece izlemekle yetinebileceğini belirterek, "Eğer İran İngiltere'ye bir füze fırlatırsa, onu radarlarımızla takip edebiliriz ancak durdurmak için yapabileceğimiz hiçbir şey yok" dedi.
UZMANLAR UYARIYOR: MENZİL SINIRI GENİŞLİYOR
Askeri uzmanlar, balistik füzelerin uzay boşluğuna çıktıktan sonra sürtünme olmaması nedeniyle çok daha uzun mesafelere ulaşabildiğine dikkat çekiyor. Bu durum, füzenin yeniden atmosfere giriş aşamasındaki kontrol teknolojisinin kritik önem taşıdığını ortaya koyuyor. İran'ın 4 bin kilometreyi aşan menzile ulaşması, daha uzun menzilli hedefler için de teknik kapasite geliştirdiği yönünde yorumlanıyor.
AVRUPA BAŞKENTLERİ TARTIŞMANIN MERKEZİNDE
İddialar, Avrupa'daki güvenlik dengeleri açısından da yeni bir tartışma başlattı. Uzmanlar, bu tür bir kapasitenin teorik olarak Avrupa'daki birçok başkenti menzil içine sokabileceğine dikkat çekerken, konuya ilişkin resmi makamların değerlendirmeleri yakından takip ediliyor.
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtinşallahBeğen Toplam 1 beğeni
-
Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Etiran füzeleri göm bunlaraBeğen Toplam 7 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etinanın bu füzeyi kendileri atmıştır şavaşa başka ülkeleri korkutup girsinler diye bunlardan herşey beklenir.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Hiçkimse.. 1 ay önce Şikayet EtYİYENE afiyet olsun..Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ali 1 ay önce Şikayet EtNeyinize güvenip Rusya ya posta koyuyordunuz o zaman? Üzerinde güneş batmayan imparatorluk bu muymuş?Beğen Toplam 3 beğeni