İran'dan BMGK ülkelerine beklenmedik mektup! Savaşta radyoaktif sızıntı tehlikesi
İran, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği (BM) ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ülkelerine mektup yazarak, "ABD ve İsrail, İran'ın nükleer tesislerine yaptığı saldırıların zararlarını telafi etmeli." dedi.
SON DAKİKA HABERİ: İran, ABD-İsrail savaşı 23'ncü gününde devam ederken İran, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği (BM) ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ülkelerine, ABD ve İsrail saldırılarına ilişkin mektup yazdı.
'ABD VE İSRAİL YAPTIĞI SALDIRILARIN ZARARLARINI TELAFİ ETMELİ'
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, BM Genel Sekreterliği ile BMGK ülkelerine yazdığı mektubunda, ABD ve İsrail’in İran’daki nükleer tesislere yönelik saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğuna atıfta bulundu.

Arakçi mektupta, "ABD ve İsrail, İran'ın nükleer tesislerine yaptığı saldırıların zararlarını telafi etmeli." ifadesini kullandı.
RADYOAKTİF SIZINTI UYARISI
Arakçi ayrıca, nükleer tesislerin hedef alınmasının radyoaktif sızıntılara yol açabileceği uyarısında bulundu.
İSRAİL'E AİT NÜKLEER TESİSLERİN DE DENETLENMESİNİ TALEP ETTİLER
BMGK’nin İsrail’i "Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT)" dahil etmesi gerektiğini söyleyen Arakçi, aynı zamanda İsrail’e ait nükleer tesislerin de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından denetlenmesini talep etti.
-
Hans 7 ay önce Şikayet Etbu savaş kör dövüşü,gizli veya açık kim kime saldırıyor belli değil..çıkan tek sonuç tüm Avrupa Abd ve İtrailin son ortaya çıkan skandalları kapatmaya çalışması..ancak bugünkü tenolojide zor...Beğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 7 ay önce Şikayet EtTÜM DÜNYA KONTAK KAPATSIN Petrol ve gaz fiyatlarının düşmesi için, tüm dünyanın petrol fiyatları düşene kadar KONTAK KAPATMALI ve ALTERNATİF ENERJİ kaynakları ARAMALIDIR.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Vanli 7 ay önce Şikayet EtAksine daha çok petrol ve gaz kullanmalı. Fiyatlar artsın ki ABD ve israil köşeye sıkışarak Avrupa ve dünya ülkelerinden tepki alsın belki yalnız kalsınlar. Kafalarına göre at oynatamayacaklarını anlasınlar. Şimdi bir bedel ödenip kendilerini dünyanın sahibi sanan bu katillere dur denilmezse dünyayı çok daha zor günler bekliyor.Beğen Toplam 4 beğeni