Kanada'dan İran yaptırımı
Kanada, İran'ın "askeri kapasitesine destek sağladığı" gerekçesiyle bazı kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırım uygulandığını açıkladı.
ABONE OL
Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand, yaptığı açıklamada, yaptırımların İran Devrim Muhafızları Ordusu için gelişmiş teknoloji üretimi ve tedarikine katkı sağlayan İranlı iş insanları ve şirketleri hedef aldığını belirtti.
Anand, bu kapsamda 5 kişi ve 4 kuruluşa ek yaptırım uygulandığını duyurarak, İran'ın silah, insansız hava araçları (İHA) ve teknolojiyi farklı aktörlere transfer etmesinin silahlı çatışmaları körüklediği, devletlerin egemenliğini tehdit ettiğini kaydetti.
"GÖLGE FİLO"YA YENİ YAPTIRIM
Ayrıca Bakan Anand, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarını finanse etmesini "zorlaştırmak" amacıyla yeni yaptırımlar uygulamaya konulduğunu bildirdi.
Rusya'nın "gölge filosuna" ait 100 geminin yaptırım listesine eklendiğini ifade eden Anand, bu filonun, çoğunluğu petrol tankerlerinden oluşan bir ağ üzerinden yaptırım kapsamındaki ham petrol ve diğer ürünleri dünya genelinde taşımaya devam ettiğini aktardı.
Rusya'nın "enerji gelirleriyle savaş finansmanını sağladığını" kaydeden Anand, saldırılarını durdurana kadar Rusya'ya yaptırımların devam edeceğini belirtti.
-
HIDIR BUDUR 12 dakika önce Şikayet EtTRUMP : " Kanada'yı 51nci eyalet yapacağım " derken nerelerdesiniz ?? Siz bir MUM ALIP KENDİ DERDİNİZE yakın.. ( Her kuşu hallettiniz bir tek İran konusu kalmaıştı)Beğen
-
nkl 28 dakika önce Şikayet EtAbd nin kucağına düşesiniz inşallahBeğen Toplam 1 beğeni
-
Koray 41 dakika önce Şikayet EtBirgün Trump size de çöker inşallahBeğen Toplam 2 beğeni
-
formen61 41 dakika önce Şikayet Ettabi canım iran da zaten size ümit yaşıyordu,,dağılın lenn !Beğen Toplam 2 beğeni
-
TRT izleyen KÖYLÜ 50 dakika önce Şikayet EtİnşeAllah ABD sizide en kısa zamanda istila eder.Beğen Toplam 6 beğeni