Şara'dan İngiltere'ye ilk resmi ziyaret!

Resmi ziyaret kapsamında ilk kez İngiltere'ye gelen Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, ziyaret kapsamında Başbakan Keir Starmer ile bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2026 16:41 GÜNCELLEME 31.03.2026 16:42 DÜNYA
Şara'dan İngiltere'ye ilk resmi ziyaret!
Şara'dan İngiltere'ye ilk resmi ziyaret!

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, İngiltere'ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret kapsamında Başbakan Keir Starmer ile görüştü.

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, resmi ziyaret kapsamında ilk kez İngiltere'ye geldi. Devlet Başkanı eş-Şara, başkent Londra'daki Downing Street'te İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile görüşme gerçekleştirdi. İki lider, görüşmede karşılıklı çıkarlar temelinde ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesine yönelik adımları ele aldı, özellikle kalkınma ve yatırım alanlarında iş birliğinin artırılmasının önemi vurgulandı. Taraflar, bölgesel ve uluslararası gündemdeki son gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve Ekonomi Bakanı Nidal eş-Şaar da yer aldı.

KAYNAK : İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 28 dakika önce Şikayet Et
    şara, ingiltere 100 yıllık kazik atıyor ,tikkat et,biz hâlâ chp ile uğraşıyoruz,ingiltere sorsan osmanĺı yikildı demokrasiye kavustunuz der,yav he he desekte chp gibi bi kazık başımızda.
    Cevapla
  • Kamil 32 dakika önce Şikayet Et
    Maşallah , Ceket Takım elbise yakışmış , Modern Suriye'yi yansıtıyor . İngiltere gibi modern ülke ile yakınlaşmak , Suriye'nin kalkınmasını hızlandıracaktır .
    Cevapla
  • mazlum 1 saat önce Şikayet Et
    suriyemiz inşallah toparlanır çektiği acılar son bulur zalim esed iran ettiğini buluyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR