İran, ABD-İsrail savaşında 34. gün! Son dakika gelişmeler

İran, ABD-İsrail savaşı 34. gününe girdi. İşte, savaştaki son dakika gelişmeler...

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2026 09:42 GÜNCELLEME 02.04.2026 10:02 DÜNYA
İran, ABD-İsrail savaşında 34. gün! Son dakika gelişmeler
İran, ABD-İsrail savaşında 34. gün! Son dakika gelişmeler

Son dakika: ABD-İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a saldırmasıyla başlayan savaş, geniş bir bölgeye yayılarak devam ediyor. Karşılıklı füze atışlarıyla geçen savaş 34. gününe girdi.

CANLI SON DAKİKA HABERLERİ
10:00
İRAN'DAN HÜRMÜZ AÇIKLAMASI
İRAN'DAN HÜRMÜZ AÇIKLAMASI

İran lideri Mücteba Hamaney'in Başdanışmanı ve ülkenin önde gelen siyasetçilerinden Ali Ekber Velayeti, Hürmüz Boğazı'nın "İran'ın düşmanlarına ve onların üslerine kapalı kalacağını" belirtti. Velayeti, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından paylaştığı mesajında, "Hürmüz Boğazı dünyaya açıktır ancak İran halkının düşmanlarına ve bölgedeki üslerine her zaman kapalı kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Velayeti, "Savaş, saldırganların coşkusu ve hayalleriyle değil, İran'ın stratejisi ve otoritesiyle sona erecektir." değerlendirmesinde bulundu.

09:40
İRAN: DAHA GENİŞ VE YIKICI VURACAĞIZ
İRAN: DAHA GENİŞ VE YIKICI VURACAĞIZ

İran ordusu, ABD ve İsrail'in saldırılarına karşılık "daha geniş kapsamlı ve yıkıcı eylemler" gerçekleştireceklerini bildirdi. İran Silahlı Kuvvetlerinin savaşı yürüten birimi Hatemu'l Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü Yarbay İbrahim Zülfikari, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'a yeni tehditler savurmasının ardından açıklama yayımladı.

ABD-İsrail'in İran'ın askeri kapasitesini yok ettiklerine dair iddialarına değinen Zülfikari, "Stratejik füze üretim merkezlerimizi, uzun menzilli saldırı ve hedef belirleme insansız hava araçlarımızı, modern hava savunma ve elektronik savaş sistemlerimizi ve özel teçhizatımızı yok ettiğinizi ummayın, çünkü böyle bir düşünceyle kendinizi içinde bulduğunuz bataklığı daha da derinleştireceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD ve İsrail'e hitaben, "Başlattığınız saldırganlığın bedelini ödeyeceksiniz." diye seslenen Zülfikari, "Şimdiye kadar çektiğiniz güçlü ve hayal edilemez darbelerin ve tokatların devamında, daha ezici, daha geniş ve daha yıkıcı eylemlerimizi bekleyin." ifadelerini kullandı.

08:30
HİZBULLAH: İSRAİL HEDEFLERİNE 54 SALDIRI DÜZENLEDİK
HİZBULLAH: İSRAİL HEDEFLERİNE 54 SALDIRI DÜZENLEDİK

Hizbullah, İsrail ordusuna ve İsrail'in kuzeyindeki hedeflere 54 saldırı düzenlediklerini, Hermes-450 insansız hava aracı (İHA) ve Merkava tankları gibi çok sayıda askeri aracı hedef aldıklarını duyurdu.

07:30
ABD, IRAK'TAKİ VATANDAŞLARINA YENİDEN ÜLKEDEN AYRILMA TALİMATI VERDİ
ABD, IRAK'TAKİ VATANDAŞLARINA YENİDEN ÜLKEDEN AYRILMA TALİMATI VERDİ

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, Irak'taki ABD vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etmeleri yönündeki uyarısını yineledi. Büyükelçiliğin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, İran'la bağlantılı "Iraklı terörist milislerin" gelecek 24 ila 48 saat içinde Bağdat'ın merkezinde saldırılar düzenlemeyi planlıyor olabileceği ifade edildi.

Açıklamada, İran ve onunla bağlantılı "terörist milislerin" Irak Kürt Bölgesel Yönetimi dahil Irak'ın çeşitli bölgelerinde Amerikan vatandaşları ve ABD bağlantılı hedeflere yönelik geniş çaplı saldırılar düzenlediği öne sürüldü.

Söz konusu grupların Amerikan vatandaşları, şirketler, üniversiteler, diplomatik tesisler, enerji altyapısı, oteller, havalimanları ve ABD ile bağlantılı olduğu düşünülen diğer noktaların yanı sıra Irak kurumları ile sivil hedefleri de hedef alabileceği kaydedildi.

06:35
KÖRFEZ'DE PATLAMALAR DEVAM EDİYOR
KÖRFEZ'DE PATLAMALAR DEVAM EDİYOR

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde hava savunma sistemlerinin devreye girmesinin ardından patlama sesleri duyulduğu bildirildi.

Suudi Arabistan, hava sahasına giren balistik füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarının engellendiğini açıkladı.

Bahreyn'de patlamalar devam ediyor. Bahreyn Genel Trafik Müdürlüğü düşen şarapnel parçaları nedeniyle genel güvenliği ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler yaptı.

Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Erdoğan 48 dakika önce Şikayet Et
    tüm Türkiye de buldum abd israil hainleri derhal ülkeyi terk etsin halk bunları istemiyor
    Cevapla
  • MIZRAK 1 saat önce Şikayet Et
    Nazım kendi nefsiyle savaşsın
    Cevapla
  • Savasci 1 saat önce Şikayet Et
    Trump yalanı ortaya çıktı her zamanki gibi , umarım İran dediğini ileriki yıllarda da yapar yani ABD ve yandaşlarına boğaz hep kapalı kalır .
    Cevapla
  • rgünel 1 saat önce Şikayet Et
    Allah rızası için birisi irana hava savunma silahı verse yada yapmaları için bilgi paylaşsa da abd israil uçakları tenekeye dönse
    Cevapla
  • Şükrü yıldırım 1 saat önce Şikayet Et
    Iraklilar şimdi ABD 'lileri kovma ülkemizden atma zamanıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR