Bulgaristan son 5 yılda 8. kez seçime gidiyor! Türkiye'de de sandık kurulacak
Bulgaristan 19 Nisan'da sandık başına gidecek. Seçimler için Türkiye'de de 4 şehirde sandık kurulacak.
ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2026 14:11
GÜNCELLEME 14.04.2026 14:14
DÜNYA
Bulgaristan yeniden erken seçime gidiyor. Bu, son 5 yıldaki sekizinci genel seçim olacak. 19 Nisan'da sandıklar kurulacak ve Bulgar halkı yeni hükümeti seçecek.
Seçimlerde 14 parti ve 10 koalisyon olmak üzere toplamda 24 siyasi oluşum katılıyor. Ülkede siyasi istikrarsızlığın bitmesi hedefleniyor.
TÜRKİYE'DE DE SANDIKLAR KURULACAK
Çifte uyruklu vatandaşlar da sandık başına gidecek. Türkiye'de diplomatik ve konsolosluk yetkililerinin dışında 20; Ankara, İstanbul, Edirne ve Bursa'daki diplomatik misyonlarda ise toplam 7 sandık kurulmasına karar verildi.
YORUMLAR 1
-
Misafir 3 saat önce Şikayet EtOda bişeymi? 2000'lerde 2 yılda 6-7 seçim yaptık.Beğen Toplam 1 beğeni