İsrail Lübnan'da yıkıma devam ediyor!

Lübnan resmi ajansına göre, geçici ateşkese rağmen İsrail ordusu Bayyada ve Nakura’da bazı evleri gece patlayıcılarla yıktı. Güneyde tali yollar molozla kapatıldı, ulaşım engellendi. Daha önce de sınır hattında benzer yıkımlar yaşanmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2026 14:29 GÜNCELLEME 19.04.2026 14:29 DÜNYA
İsrail Lübnan'da yıkıma devam ediyor!
İsrail Lübnan'da yıkıma devam ediyor!

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, geçici ateşkese rağmen İsrail ordusu, işgal altında tuttuğu Bayyada ve Nakura beldelerinde bazı evleri gece yarısından sonra patlayıcılarla yıktı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinin batı kesiminde ise bazı beldelere giden tali yolları toprak ve molozla kapatarak ulaşımı engelledi.

İsrail askerleri, daha önce de sınır hattındaki beldelerde çok sayıda evi patlayıcılarla tuzaklayarak havaya uçurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, 31 Mart'ta yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyini işgal altında tutacaklarını ve İsrail sınırındaki köy ve beldelerdeki tüm evleri yıkacaklarını ifade etmişti.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI VE ATEŞKES

İsrail ordusu Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etti.

Lübnan hükümeti de bu sürede ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini açıklamıştı.

Lübnan ve İsrail arasında varılan 10 günlük geçici ateşkes, 17 Nisan'da yürürlüğe girmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, söz konusu ateşkesi kabul ettiklerini ancak Lübnan'ın güneyinde işgal ettikleri bölgelerde kalmayı sürdüreceklerini ifade etmişti.

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR