İsrailli ırkçı bakandan alçak sözler: Gazze tamamen işgal edilmeli
İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi’nin yeniden tamamen işgal edilmesi ve bölgede yerleşim yerleri kurulması yönündeki çağrısını yineledi.
ABONE OL
İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi’nin tamamen yeniden işgal edilmesi gerektiğini savundu.
İsrail’de yayın yapan Kanal 14’ün haberine göre Smotrich, Savunma Bakanı Yisrael Katz ve bazı hükümet yetkilileriyle birlikte Batı Şeria’nın kuzeyindeki Sanur yerleşim biriminin yeniden açılışına katıldı. 2005 yılında uygulanan “ayrılma planı” kapsamında boşaltılan bölgede konuşan Smotrich, Hamas’ın silahsızlanmayı reddettiğini öne sürerek İsrail’in daha sert adımlar atması gerektiğini ifade etti.

"YERLEŞİM YERLERİ KURULSUN" TALEBİ
Smotrich, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya çağrıda bulunarak, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin tamamını kontrol altına alacak şekilde hazırlık yapması ve bölgede yeniden İsrail yerleşimleri kurulması talimatı verilmesini istedi. ABD Başkanı Donald Trump tarafından yürürlüğe konulan ve Gazze’deki savaşı sona erdirmeyi hedefleyen plana rağmen, Smotrich’in bu yöndeki açıklamalarını sürdürmesi dikkat çekti.
NE OLMUŞTU?
"Ayrılma planı" 2005'te dönemin İsrail Başbakanı Ariel Şaron hükümeti tarafından uygulanmıştı. İsrail'in tek taraflı çekilme planı kapsamında Gazze'deki yerleşim birimleri ile askeri kamplar ve Batı Şeria'nın kuzeyindeki 4 yerleşim birimi de boşaltılmıştı.
İsrail Meclisi, Mart 2024'te söz konusu planı iptal ederek "Ayrılma Planı Yasası'nın Kaldırılması" isimli yeni bir yasa kabul etmişti.
Filistin yönetimi, yıllardır uluslararası topluma, Birleşmiş Milletlerin "yasa dışı" olarak nitelediği işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim faaliyetlerine son vermesi için İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulunuyor.
İsrail, 2025'te Batı Şeria'da 28 binden fazla yasa dışı konutun inşasına onay vermişti.
-
Hakim 37 dakika önce Şikayet Etİslam aleminin en şiddetli kınaması dışında hiç bir şey yapmaması siyonist oluşumu cesaretlendiriyor. Sultan Selahattin kudusu almak için organizasyona giriyor. İslam alemi her yerden ona asker ve ekonomik destek veriyor sonunda Selahattin kudusu alıyor. Bugünde aynı şekilde Hamas ve kudusu alacak bir oluşum kurulmalı ve ona İslam alemi askeri ekonomik ve tüm yardımı yapmakurtarılabilirBeğen Toplam 1 beğeni
-
Vatandaş 38 dakika önce Şikayet EtTarihten silinmesi şart olduBeğen
-
mesut 53 dakika önce Şikayet Et"İsrail laftan anlamaz. İsrail güçten anlar" Necmettin ErbakanBeğen Toplam 5 beğeni
-
levrock 55 dakika önce Şikayet EtZaten istediklerini yapiyorlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtEdilse hic bir ulke hicbir sey yapamaz hatta bati seria ve lubnan dahil ve mescidi aksa da dahil cok defa gorduk yasadikBeğen Toplam 3 beğeni