ABD Başkanı Trump'tan son dakika açıklama: İran ile ateşkesi süresiz uzattım
Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump İran ile ateşkesi süresiz uzattığını duyurdu. İran medyasının duyurduğu habere göre, İran yarın müzakereler için İslamabad’a gitmeyeceğini Pakistan aracılığıyla ABD’ye iletti.
ABONE OL
Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump İran ile ateşkesi süresiz uzattığını duyurdu. İran cephesi ise ateşkesin uzatılmasını kabul etmediğini duyurdu. İran devlet televizyonundan yapılan açıklamada, “İran ateşkesin uzatılmasını tanımıyor ve ulusal çıkarları temelinde buna uyup uymayacağına karar verecek” denildi.
İran cephesi ise ateşkesin uzatılmasını kabul etmediğini duyurdu. İran devlet televizyonundan yapılan açıklamada, “İran ateşkesin uzatılmasını tanımıyor ve ulusal çıkarları temelinde buna uyup uymayacağına karar verecek” denildi.
ABD Başkanı Donald Trump İran ile ateşkesi süresiz uzattığını duyurdu.
Trump yaptığı açıklamada, "İran Hükümeti’nin ciddi şekilde parçalanmış olduğu gerçeğine dayanarak ki bu beklenmedik bir durum değil. Pakistan’dan Mareşal Asim Munir ile Başbakan Şahbaz Şerif’in talebi üzerine, İran ülkesine yönelik saldırımızı, liderleri ve temsilcileri birleşik bir öneri sunana kadar ertelememiz istendi.
Bu nedenle ordumuza ablukayı sürdürmesi ve diğer tüm açılardan hazır ve muktedir durumda kalması talimatını verdim; ayrıca ateşkesi, söz konusu öneri sunulana ve görüşmeler bir şekilde sonuçlanana kadar uzatacağım." ifadelerini kullandı.
İran medyasının duyurduğu habere göre, İran yarın müzakereler için İslamabad’a gitmeyeceğini Pakistan aracılığıyla ABD’ye iletti.
Reuters, İranlı yetkililere dayandırdığı haberinde Tahran'ın baskı altında yürütülen veya teslim olmayı amaçlayan müzakereleri reddettiğini aktardı. Buna göre İran sadece ABD tehdit ve baskı politikasına son verirse müzakerelere katılacak.
-
vahdettin 5 dakika önce Şikayet Etyav şu irana sallayanları anlayamıyorum.Lan arkadaş filistin Lübnan bombalandığında onlara tek destek çıkan telavivi vuran sadece irandı siz neyin peşindesiniz.İran kolpacıymışta tiyatroymuşta hadi lan ordan adamların cumhur başkanlarına kadar vurdular ne tiyatrosu bu .Allah'tandır korkun be iran gibi bir devlet gösterin bunlara kafa tutan size hak verelim.Beğen
-
Korsan 6 dakika önce Şikayet EtDangalak ablukaya devam diyor İran’ı bitirecem derlen dünyayı batıracakBeğen
-
Halil 11 dakika önce Şikayet Etİran itrail abd evet size bakıyoruz. Bu arada itrail in ne kadar Lübnan toprağını işgal ettiğinden haberimiz varmı.Beğen
-
Ali Ky 15 dakika önce Şikayet Etarka planda anlaşır hesabı da araplara ödetirler. ömrümüz varsa görürüz hep beraber )))Beğen Toplam 3 beğeni
-
Orkun 20 dakika önce Şikayet EtBravo İran'a. Muhteşem dayanıyor. Hiç kimsenin yapamadığını yaptı. ABD ye ve İsrail'e dünyayı dar etti. Müslüman dünyanın içine soğuk su serpti.Beğen Toplam 7 beğeni