Hürmüz'e giden gemiden çıkanlar Trump'ı şoke etti! Anlaşmamız olduğunu sanıyordum!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD güçlerinin el koyduğu "TOUSKA" adlı İran bandıralı bir gemiye ilişkin açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2026 06:04 GÜNCELLEME 22.04.2026 06:30 DÜNYA
Hürmüz'e giden gemiden çıkanlar Trump'ı şoke etti! Anlaşmamız olduğunu sanıyordum!
Hürmüz'e giden gemiden çıkanlar Trump'ı şoke etti! Anlaşmamız olduğunu sanıyordum!

ABD Başkanı Donald Trump, CNBC kanalında yayımlanan Squawk Box programına telefonla bağlanarak İran'la ilgili son durumu değerlendirdi.

'ÇİN'DEN İRAN'A HEDİYE'

Trump, pazar günü ABD güçlerinin el koyduğu "TOUSKA" adlı İran bandıralı bir geminin ablukayı ihlal ettiğini ve geminin Çin'den İran'a gelen bir "hediye" olduğunu ileri sürdü.

Gemiden hoşnut olmadıkları şeylerin olduğunu anlatan ve bundan rahatsız olduklarını dile getiren Trump, "Biraz şaşırdım çünkü (Çin) Devlet Başkanı Şi (Cinping) ile bir mutabakatımız olduğunu sanıyordum." ifadelerini kullandı.

- ORTA DOĞU'DAKİ MÜTTEFİKLERİMİZ NATO'DAN DAHA İYİ

ABD Başkanı Trump, İran'la olan gerilim sürecinde NATO ülkelerinin kendilerine yardım etmediğini ancak Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar gibi Körfez ülkelerinin çok daha fazla destek olduğunu belirtti.

"Onlar (ABD'nin Orta Doğu'daki müttefikleri) NATO'dan çok daha iyi ülkeler." değerlendirmesini yapan Trump, özellikle Suudi Arabistan ile BAE'nin hem Hürmüz Boğazı hem de diğer konularda ABD'ye çok yardımcı olduğunu belirtti.

Trump, "Bize yardım etmeyen NATO oldu, bizim onlara ihtiyacımız zaten yoktu, onların bize ihtiyacı vardı çünkü onlar (NATO) kağıttan bir kaplan. Bunu uzun zamandır söylüyorum." yorumunu yaptı.

Gerekmesi halinde BAE ile bir swap anlaşması imzalayabileceklerine işaret eden Trump, "Eğer BAE'nin bir sorunu olsaydı onların yanında olurdum." ifadesini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    suudi kralina etmedigi hakaret kalmadi, cok garip...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR