Son dakika: Trump istedi, Tahran kabul etti! ABD ve İran'dan son dakika açıklamalar
Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, İran'da idam edilmesi planlanan 8 kadın protestocunun cezasının kendi talebi üzerine iptal edildiğini duyurdu.
SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Donald Trump, İran'da idam cezasına çarptırılan 8 kadın protestocunun cezasının iptal edildiğini bildirdi.
'ÇOK İYİ BİR HABER, 8 KADIN PROTESTOCU İDAM EDİLMEYECEK'
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trump, gelişmeyi çok iyi bir haber olarak nitelendirerek, "İran'da bu gece idam edilecek olan sekiz kadın protestocunun artık idam edilmeyeceği bilgisi az önce bana ulaştı." dedi.

'TALEBİME SAYGI GÖSTERDİKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Alınan yeni kararın detaylarını paylaşan ABD Başkanı Trump, "Dördü derhal serbest bırakılacak, diğer dördü ise bir ay hapis cezasına çarptırılacak." ifadelerini kullandı.
İran yönetimine ve yetkililerine çağrısına verdikleri olumlu yanıttan dolayı teşekkür eden Trump, şunları kaydetti:
"İran'ın ve liderlerinin, Birleşik Devletler Başkanı olarak benim talebime saygı gösterip planlanan idamı iptal etmelerini çok takdir ediyorum. Bu konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim."

İRAN TRUMP'IN AÇIKLAMALARINI YALANLADI
İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansı'na göre, Yargı Erki, Trump’ın İran’da idamların durdurulduğuna yönelik iddiası ile ilgili bildiri yayımladı.
Bildiride, “Trump’ın, İran’da idam cezasına çarptırıldığını iddia ettiği 8 kadından bir kısmı daha önce serbest bırakıldı, bazılarının yargılaması ise hapis cezası istemiyle devam ediyor. Dolayısıyla söz konusu kadınların hiçbiri idam cezasına çarptırılmadı ve idamı gerektirecek herhangi bir suçlama da yöneltilmedi.” ifadelerine yer verilirken, “Trump’ın sahada elinin boş olması, onu yalan haberlerden başarı elde etmeye itti.” değerlendirmesinde bulunuldu.
'HÜRMÜZ BOĞAZI'NIN AĞIR ATEŞKES İHLALLERİYLE AÇIKLMASI MÜMKÜN DEĞİL'
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ise X sosyal medya platformundaki hesabından Trump'ın açıklamasıyla aynı zamanlarda ateşkese ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hürmüz Boğazı’nın ağır ateşkes ihlalleriyle açılmasının mümkün olmayacağını vurgulayan Kalibaf, şunları aktardı:

'TAM BİR ATEŞKES DÜNYA EKONOMİSİNİN REHİN ALINMASIYLA İHLAL EDİLMEDİĞİ ZAMAN ANLAMLI OLUR'
“Tam bir ateşkes, deniz ablukası ve dünya ekonomisinin rehin alınmasıyla ihlal edilmediği ve Siyonistlerin tüm cephelerde savaş kışkırtıcılığının durdurulduğu zaman anlamlı olur."
Kalibaf ayrıca, “Askeri saldırganlıkla hedeflerine ulaşamadılar, zorbalıkla da ulaşamayacaklar. Tek yol, İran halkının haklarının kabul edilmesidir.” ifadelerini kullandı.
'AMBARGO VE TEHDİTLER MÜZAKERELERİN ÖNÜNDEKİ BAŞLICA ENGELLERDİR'
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise ateşkesin önündeki en büyük engelin ABD'nin ambargo ve tehditleri olduğunu söyledi. Pezeşkiyan, "İran diyalog ve anlaşmaya her zaman açık oldu ve öyle olmaya devam ediyor. Sözlerin tutulmaması, ambargo ve tehditler müzakerelerin önündeki başlıca engellerdir. Dünya sizin aldatıcı gevezeliklerinize ve iddia ile uygulamalarınız arasındaki çelişkiye tanıktır." dedi.
-
Zeki 1 ay önce Şikayet EtTrump bir şovmen başarısızlığını örtmek için kendini uydurma hikayeler ile kurtarmaya kahramanlaştırmaya çalışıyor..YEMEZLER...!!!Beğen Toplam 8 beğeni
-
akif 1 ay önce Şikayet EtTrump dünyaya şirin görünmeye çalışıyor! Bakın ben hayatlar kurtarıyorum ne kadar insancıl bir hayvanım nekadar sempatik bir cani canavarım imajı yapmaya çalışıyor!Beğen Toplam 31 beğeni
-
yuusf 1 ay önce Şikayet EtFilistinde 10 yaşındaki çocuğu idam ediyorlar amaBeğen Toplam 15 beğeni
-
Das 1 ay önce Şikayet EtKim yalan söylüyor simdi ikiside yalanci koca abd baskani nerden aklina geliyorda böyle yalanlar atiyor sonra o kurtarmis gibi poz veriyor nobel baris ödülü verecekler galiba sahtekaraBeğen Toplam 4 beğeni
-
Hüseyin 1 ay önce Şikayet EtNe istiyorsunuz bayanlardan ne biçim müslümanlıkBeğen Toplam 3 beğeni