İngiltere'den Ukrayna kararı! Erivan'da duyurdu

İngiltere, Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlanarak Ukrayna'ya sağlamayı öngördüğü 90 milyar avroluk krediye katılmayı planlıyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 04.05.2026 16:53 GÜNCELLEME 04.05.2026 16:56 DÜNYA
İngiltere'den Ukrayna kararı! Erivan'da duyurdu
İngiltere'den Ukrayna kararı! Erivan'da duyurdu

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer'in Erivan'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında gerçekleştirdikleri toplantının ardından ortak açıklama yayımlandı.

Von der Leyen ve Starmer'in, AB ile İngiltere arasındaki ilişkileri, tüketiciler, işletmeler ve ortak Avrupa güvenliğini iyileştirme konusundaki taahhüdü görüşmek üzere bir araya geldiklerine işaret edilen açıklamada, "İngiltere'nin AB'nin Ukrayna için ayırdığı 90 milyar avroluk krediye katılma planı ele alındı ve bunun AB-İngiltere savunma sanayisi ilişkisinde önemli bir adım olacağı konusunda mutabık kalındı." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Ukrayna'ya desteğin devam edeceği, Ukrayna halkının gösterdiği direnç ve cesaretin takdir edildiği kaydedildi.

AB ülkeleri, Ukrayna'ya 2026-2027 dönemi için 90 milyar avro kredi sağlamakta anlaşmıştı.

KAYNAK : AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 1
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçeklikten uzak bir hamle Ukrayna'ya 90 milyar euro kredi verilmesi. Ukrayna her ay toprak kaybediyor ve ölü+ yaralı binlerce kayıp veriyor. Ukrayna savaş devam ederse Odessa'yı da kaybedecek duruma gelecek bu da Ukrayna'nın ekonomisine ciddi zarar verecek, savaş sona erse de Ukrayna bu borçları çok çok zor öder.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR