Birleşik Arap Emirlikleri duyurdu: Hava savunma füzelerimiz devreye girdi!

Son dakika haberi... Birleşik Arap Emirlikleri, "Hava savunma sistemlerimiz füze tehdidi nedeniyle devreye girdi." açıklamasında bulundu. Ulusal Acil Durum Kriz ve Afet Yönetimi Kurumu halkı güvenli yerlerde kalmaya çağırdı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 04.05.2026 18:08 GÜNCELLEME 04.05.2026 20:58 DÜNYA
Birleşik Arap Emirlikleri duyurdu: Hava savunma füzelerimiz devreye girdi!
Birleşik Arap Emirlikleri duyurdu: Hava savunma füzelerimiz devreye girdi!
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı'ndaki kontrol hattını belirten bir harita yayımladı.
  • Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bir tanker vuruldu, hava savunma sistemleri devreye girdi ve İran'dan atılan 4 füze tespit edildi.
  • BAE'deki petrol tesisine insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi, 3 kişi yaralandı ve İsrail ordusu yüksek alarm durumuna geçti.

SON DAKİKA HABERİ: İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hürmüz Boğazı’nda kontrol edilen alanların sınırlarını içeren bir harita yayımlayarak, bölgedeki yeni kontrol hattını duyurmasının ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor.

BAE BİR TANKERİN VURULDUĞUNU DUYURDU

Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları Ajansı (UKMTO), Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) Fucayra şehrinin yaklaşık 144 kilometre kuzeyinde seyreden bir tankerin bilinmeyen bir cisimle vurulduğunu duyurarak, "Tüm mürettebat güvendedir ve çevresel etki bildirilmemiştir" açıklamasında bulundu.

HALKA UYARI YAPILDI!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ülkedeki hava savunma sistemlerinin İran'dan atılan 4 füze nedeniyle devreye girdiğini açıkladı.

Ulusal Acil Durum, Kriz ve Afet Yönetim Kurumu'nun ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından bir açıklama yayımlandı.

"Hava savunma sistemleri şu anda füze tehdidine karşı devrede." ifadesine yer verilen açıklamada, vatandaşlardan güvenli bir yerde kalmaları ve resmi makamlardan gelecek uyarıları takip etmeleri istendi.

Öte yandan BAE Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da "İran'dan ülkeye yaklaşan 4 seyir füzesi tespit edildi. Bunlardan 3'ü ülkenin kara suları üzerinde başarıyla önlendi, bir tanesi ise denize düştü." ifadeleri kullanıldı.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde duyulan seslerin, hava tehditlerinin başarılı bir şekilde önlenmesinin sonucu olduğu aktarılan açıklamada, vatandaşlara resmi kaynaklardan bilgi edinme, gerçekleri doğrulama ve uyarı mesajları alındığında güvenlik prosedürlerine uyma çağrısı yapıldı.

BAE İçişleri Bakanlığı da kısa süre önce, ülkeye yönelik muhtemel füze tehditlerine karşı cep telefonlarına uyarı mesajları göndermişti.

Ulusal Acil Durum Kriz ve Afet Yönetimi Kurumu halkı güvenli yerlerde kalmaya çağırdı.

PETROL TESİSİNDE YANGIN ÇIKTI!

irleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran'dan insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırı sonucu Fuceyra bölgesindeki petrol sanayi bölgesinde yangın çıktığını ve saldırıda 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Fuceyra Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Fuceyra Petrol Sanayi Bölgesi'nin İran kaynaklı İHA saldırısıyla hedef alındığı belirtildi.

Saldırıda Hindistan uyruklu 3 kişinin orta derecede yaralandığı aktarıldı. Yaralıların hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ifade edildi.

Saldırı sonucu Fuceyra Petrol Sanayi Bölgesi'nde yangın çıktığı aktarılan açıklamada, "genişleyen yangının" kontrol altına alınması için sivil savunma ekiplerinin müdahalede bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada vatandaşlardan gelişmeleri sadece resmi kaynaklardan takip etmeleri istendi.

BAE Savunma Bakanlığı, "İran'dan ülkeye yaklaşan 4 seyir füzesi tespit edildi. Bunlardan 3'ü ülkenin kara suları üzerinde başarıyla önlendi, bir tanesi ise denize düştü." açıklamasını yapmıştı.

İçişleri Bakanlığı da kısa süre önce, ülkeye yönelik muhtemel füze tehditlerine karşı cep telefonlarına uyarı mesajları göndermişti.

İSRAİL ORDUSU ALARMA GEÇTİ

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'da İran kaynaklı insansız hava aracı saldırısı düzenlendiği haberlerinin ardından İsrail ordusunun yüksek alarm düzeyine geçtiği bildirildi.

İsrail ordusundan bir kaynak, İç Cephe Komutanlığı yönergelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti. İsrail ordusunun durumu yakından takip ettiğini ve yüksek alarm durumunda bulunduğunu kaydeden kaynak, hava savunma sistemleri ve saldırı kapasitesinin İran ile ABD arasındaki geçici ateşkesin devreye girmesinden bu yana yüksek hazırlık seviyesinde kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan Israel Hayom gazetesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gün boyunca güvenlik istişareleri gerçekleştirdiğini bildirdi.

ÜRDÜN VE BAE'DEN GÖRÜŞME

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid ile "İran'ın BAE'ye yönelik yeni saldırılarını" görüştü.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Safedi, BAE'li mevkidaşı Bin Zayid ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, "İran'ın BAE'ye yönelik acımasız yeni saldırıları" ele alındı.

Bakan Safedi, Ürdün'ün İran saldırılarına karşı BAE ile dayanışmasını dile getirerek, "Bu saldırıların, tehlikeli bir gerilim anlamına geldiği gibi BAE'nin güven ve istikrarının yanı sıra toprak bütünlüğünü ve vatandaşlarının hayatını tehdit ediyor." dedi.

BAE'ye yönelik saldırıların Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesi ve uluslararası hukuku ihlal ettiğine dikkati çeken Safedi, BAE'nin kendi güvenlik ve egemenliğini korumak için atacağı her türlü adımı destekleyeceklerini ifade etti.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Bae ortadoğudaki ikinci itrail olduğunu resmen duyurdu başındakilerin ne kadar aşşağılık olduğu bir kenara ordaki halk hep zengin onlardan destek alıyor daha aşşağılıkça olan bu
    Cevapla
  • 3922 1 ay önce Şikayet Et
    Bea yöneticileri müslüman görünümlü arap yahudileridir adamın suratında mrymenet yok zaten bostan korkuluğuna benziyor
    Cevapla
  • yunus 1 ay önce Şikayet Et
    bae israil ajanı
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Öztürk 1 ay önce Şikayet Et
    İran İslâm dünyasının kalbine saplanmış bir hançerdir israilden sonra en büyük tehlikedir İran milyonlarca Sünni müslümanı Irak'ta Suriye'de Lübnanda ve yemende vahşice şehit ettiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR