Yük vagonunun içinde 6 kişi ölü bulundu

Yetkililer, ABD'nin güney sınırındaki bir Texas kentinde, bir yük treni vagonunun içinde 6 kişinin ölü bulunduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2026 08:49 GÜNCELLEME 11.05.2026 08:51 DÜNYA
Yük vagonunun içinde 6 kişi ölü bulundu
Yük vagonunun içinde 6 kişi ölü bulundu

Laredo Polis Departmanı'ndan halkla ilişkiler görevlisi Jose Espinoza, cesetlerin yerel saatle 15.30 sularında San Antonio'nun yaklaşık 160 mil güneyindeki Laredo'da bulunan bir Union Pacific treninde tespit edildiğini belirtti.

Laredo polisi sözcüsü Joe Baeza, ölümlerin nedeninin henüz bilinmediğini ve soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

Union Pacific, sınır genelinde faaliyet gösteren ve Meksika'ya giren tüm erişim noktalarına hizmet veren tek demir yolu şirketi olma özelliğini taşıyor.

ISI FAKTÖRÜ ARAŞTIRILIYOR

Laredo'da pazar öğleden sonra hava sıcaklığı 35 derece civarında seyrederken, ısının ölümlerde bir rol oynayıp oynamadığı henüz netleşmedi. Union Pacific yetkilileri olaydan derin üzüntü duyduklarını ve soruşturma için kolluk kuvvetleriyle yakın iş birliği içinde olduklarını bildirdi.

Polis, cesetlerin rutin bir vagon denetimi sırasında bulunduğunu ve herhangi bir sağ kalan olmadığını kaydetti.

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR

Olayla ilgili açıklama yapan Baeza, "Soruşturmanın çok başındayız, şu an açıklanacak pek bir şey yok" dedi. Espinoza ise hayatını kaybedenlerin yaşlarının ve göçmenlik durumlarının henüz belirlenmediğini ifade etti.

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi, olayın Laredo Polis Departmanı, İç Güvenlik Soruşturmaları ve Teksas Rangers tarafından incelendiğini duyurdu. Espinoza, olayı "çok talihsiz bir durum" olarak nitelendirerek, çok sayıda can kaybı yaşandığını vurguladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR