Almanya ve Ukrayna ortak İHA üretecek

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna ile ortak insansız hava aracı üretiminin planlandığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2026 12:12 GÜNCELLEME 12.05.2026 12:12 DÜNYA
Almanya ve Ukrayna ortak İHA üretecek
Almanya ve Ukrayna ortak İHA üretecek

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna Savunma Bakanı Mykhailo Fedorov ile dün başkent Kiev’de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius

Alman ve Ukraynalı şirketler arasında ortak girişimler kurulmasını desteklediklerini belirten Pistorius, "Bu iş birliği, 100 kilometreden 1,500 kilometreye kadar farklı menzillere sahip insansız hava araçlarının (HA) ortaklaşa geliştirilmesi ve üretilmesini de kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR