Putin'den tüm dünyayı tedirgin eden duyuru! 'Devam edeceğiz' deyip resmen ilan etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin stratejik nükleer kuvvetlerini modernize etmeye ve geliştirmeye, tüm modern ve gelecekteki füze savunma sistemlerini alt edebilecek füze sistemleri oluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 13.05.2026 21:06 GÜNCELLEME 13.05.2026 21:14 DÜNYA
Putin'den tüm dünyayı tedirgin eden duyuru! 'Devam edeceğiz' deyip resmen ilan etti
Putin'den tüm dünyayı tedirgin eden duyuru! 'Devam edeceğiz' deyip resmen ilan etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova Termal Teknoloji Enstitüsünü ziyaret ederek, kuruluşun 80. yıl dönümü onuruna düzenlenen törende tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir duyuru yaptı.

'NÜKLEER KUVVETLERİMİZİ GELİŞTİRMEYE, FÜZE SİSTEMLERİ OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Putin, “Elbette, stratejik nükleer kuvvetlerimizi modernize etmeye ve geliştirmeye, tüm modern ve gelecekteki füze savunma sistemlerini alt edebilecek, artırılmış savaş gücüne sahip füze sistemleri oluşturmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Vladimir Putin

Enstitü çalışanlarının Rusya’nın savunmasını güçlendirmeye paha biçilmez katkı sağladığını vurgulayan Putin, enstitünün gelecek onlarca yıl için füze sistemleri okulu kurduğunu dile getirdi.

Bu kurumun, kara ve denizde konuşlandırılan, katı yakıtlı nükleer füze sistemlerinin önde gelen yerli geliştiricisi olduğuna dikkat çeken Putin, enstitü ve diğer savunma sanayi kurumlarının birlikte çalışmasıyla dünya çapında bilinen stratejik füze sistemlerinin yaratıldığını ve sahaya sürüldüğünü aktardı.

Topol-M, Yars ve Bulava-30 sistemlerinin Rusya'nın nükleer üçlüsünün temelini oluşturduğunu anlatan Putin, geliştirilen mobil balistik füze sistemlerinin görevde olduğunu ve Ukrayna’daki “özel askeri operasyon” sırasında muharebede etkili bir şekilde kullanıldığını bildirdi.

RUSYA 35 BİN KİLOMETRE MENZİLE SAHİP SARMAT'I TEST ETMİŞTİ

Rusya dün "Şeytan-2" lakaplı kıtalararası balistik füze "Sarmat"ı test etmişti. Putin, Sarmat’ın dünyanın en güçlü füze sistemi olduğunu, 35 bin kilometreden fazla bir menzile sahip olarak, isabetlilik özelliklerini ikiye katladığını ifade etmişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • 40.000 km 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye 40.000 km menzilli füzeler yapma çalışmalarına çokdan başladı, yaklaşık 1 yıldır 40.000 km menzilli füzeler üzerinde çalışılıyor. Çok yakında piyasaya çıkar.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bizimde acilen dünyadaki en büyük nükleer güç olmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • Jcf 1 ay önce Şikayet Et
    Adam bu işte.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    35000 km yi nerede denemişler merak ediyorum ya dünya çevresi 40000 km buna inanmıyorum
    Cevapla
  • Veli demir 1 ay önce Şikayet Et
    Haberin olsun rusyanın uzunluğu 10.000 kilometre. Şimdi düşün olabilir mi?
    Cevapla
  • Sami 1 ay önce Şikayet Et
    Sarmatın menzilini 40.000 km yapta dünya etrafında bir tur atıp ateşlendiği yeri vursun
    Cevapla
  • akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    Bu günki en harika yorum. Keyfim yerine geldi. sağol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR