Tiflis'te on binlerce kişi aile kutsallığı için yürüdü

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te on binlerce vatandaş, bakanlar ve milletvekillerinin katılımıyla "Aile Kutsallığı ve Ebeveynlere Saygı Günü" kapsamında düzenlenen geleneksel yürüyüşte bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2026 16:40 GÜNCELLEME 17.05.2026 16:40 DÜNYA
Tiflis'te on binlerce kişi aile kutsallığı için yürüdü
Tiflis'te on binlerce kişi aile kutsallığı için yürüdü

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te halk, "Aile Kutsallığı ve Ebeveynlere Saygı Günü" dolayısıyla yürüdü

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te on binlerce kişi, "Aile Kutsallığı ve Ebeveynlere Saygı Günü" dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Eski Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği II. İlia'nın girişimiyle 2014'te başlatılan "Aile Kutsallığı ve Ebeveynlere Saygı Günü" kapsamında, ülke genelinde çeşitli dini etkinlikler düzenlendi.

Aile değerlerinin korunmasını amaçlayan ve her yıl 17 Mayıs'ta kutlanan bu özel gün dolayısıyla Tiflis'te yürüyüş yapıldı.

Hazreti Giorgi Kaşueti Kilisesi önündeki Şota Rustaveli Caddesi'nde başlayan yürüyüş, Sameba Katedrali'nde sona erdi.

Başkenti ziyaret eden turistlerin de merakla izlediği yürüyüşe bakanlar, milletvekilleri, kilise temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı.

Geleneksel kıyafetler giyen ve ellerinde Gürcistan ile kilise bayrakları taşıyan katılımcılar, yaklaşık 2 saat süren yürüyüş boyunca ilahiler söyledi.

'DEVLET VE KİLİSE LİDERLERİ KARŞILADI'

Eski patrik II. İlia'nın martta vefat etmesinden sonra mayısta Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği seçilen III. Şio, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Kavelaşvili, Başbakan İrakli Kobakhidze ve Parlamento Başkanı Şalva Papuaşvili, yürüyüşe katılanları Sameba Katedrali'nin avlusunda karşıladı.

Burada vaaz veren Patrik III. Şio ile konuşma yapan Kavelaşvili, Kobakhidze ve Papuaşvili ailenin önemini vurguladı.

Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği III. Şio'nun patrik seçilmesinden bu yana ilk kez yürüttüğü ayinde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen dini yetkililer de yer aldı.
Yabancı konuklar, III. Şio'nun patrik seçilmesini kutladı.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR