ABD'den petrol adımı: 30 günlük lisans çıkarılacak

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, en kırılgan durumdaki ülkelerin denizde bekleyen Rus petrolüne geçici olarak erişebilmesini sağlamak amacıyla 30 günlük geçici bir genel lisans çıkarılacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2026 20:38 GÜNCELLEME 18.05.2026 21:35 DÜNYA
ABD'den petrol adımı: 30 günlük lisans çıkarılacak
ABD'den petrol adımı: 30 günlük lisans çıkarılacak

Bessent, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

ABD Hazine Bakanı Bessent, bakanlığın en kırılgan durumdaki ülkelerin, denizde bekleyen Rus petrolüne geçici olarak erişebilmesini sağlamak amacıyla 30 günlük geçici bir genel lisans çıkarılacağını belirtti.

Söz konusu sürenin uzatılmasının ek esneklik sağlayacağını ifade eden Bessent, ihtiyaç duyulması halinde bu ülkelere yönelik özel lisanslar konusunda da birlikte çalışılacağını aktardı.

Bessent, "Bu genel lisans, fiziki ham petrol piyasasının dengelenmesine yardımcı olacak ve petrolün enerji açısından en kırılgan ülkelere ulaşmasını güvence altına alacak." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Hazine Bakanı Bessent ayrıca, söz konusu düzenlemenin Çin'in indirimli petrolü stoklama kabiliyetini azaltarak mevcut arzın en çok ihtiyaç duyan ülkelere yeniden yönlendirilmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

KAYNAK : AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 4
  • Urfali 30 dakika önce Şikayet Et
    Ben rusyanin yerinde olsam satmam
    Cevapla
  • Hilmi 33 dakika önce Şikayet Et
    Komik gaspçı ABD izin vermiş lütuf etmiş.Sevinin küresel lordların ülkeleri...
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Vay be. Dğnya. Amarikanın izni olmadan bir iş yapamıyor. DüEne bak insanlığa bak.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 saat önce Şikayet Et
    Rejim değiştireceğim, bombalamalarla başladı ve DEVAMLI STRATEJİ DEĞİŞTİREN ABD'nin yine YANLIŞ HESABI.. Bu tutumuyla karizmayı daha da çizdirecek..Kim diz çökecek göreceğiz. ABD Köprünün başını tutmuş "Deli DUMRUL" misali Hürmüzü kapatıp kabadayılığa devam modunda.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR