ABD Senatosundan İsrail'e: İğrenç, bunu şimdi anlıyoruz...
ABD'li siyasetçiler, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, sosyal medya hesabından İsrail güvenlik güçlerinin Küresel Sumud Filosu aktivistlerine kötü muamelede bulunduğu görüntüleri paylaşmasına tepki gösterdi.
ABD'li Senatör Jeff Merkley ve Chris Van Hollen, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesaplarından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.
Merkley, Ben-Gvir'in tutuklulara yönelik tutumunun "iğrenç ve insanlık dışı" olduğunu belirterek, "Gazze'nin yıkılmış topluluklarını ve çaresiz ailelerini gösteren görüntüleri gördüğümüzde, insanların neden harekete geçmeye çağrıldığını anlıyoruz." ifadesini kullandı.
Van Hollen da Ben-Gvir'in kameranın kayıtta olduğunu bilmesine rağmen aktivistlere bu şekilde davrandığına dikkati çekerek, "kapalı kapılar ardında Filistinlilere neler olduğunu söylemeye bile gerek olmadığını" vurguladı.
Bu davranışın iğrenç olduğunu ifade eden Van Hollen, Ben-Gvir'e ABD tarafından çoktan bir yaptırım uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

İSRAİL'İN KÜRESEL SUMUD FİLOSU AKTİVİSTLERİNE KÖTÜ DAVRANIŞI
İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından, aktivistlerin tutulduğu Aşdod Limanı'nda İsrail güvenlik güçlerinin aktivistlere kötü muamelede bulunduğu görüntüleri paylaşmıştı.
Görüntülerde, Ben-Gvir'in geçişi sırasında bir kadın aktivistin "Özgür Filistin" diye bağırdığı, İsrail polisinin ise kadına sert müdahalede bulunarak yere yatırdığı kameraya yansımıştı.
Bu sırada aşırı sağcı Ben-Gvir'in "İşte böyle yapmak gerekiyor." dediği duyulmuştu.
-
Kurtcu 1 ay önce Şikayet EtSadece bir kinama ile kalmasin. Büyük yabtirimlar olsun bunlar kinamakdan anlamazlarBeğen Toplam 6 beğeni
-
adalet asalet 1 ay önce Şikayet Etsumud bunu bile yeni söyletti ki buyük başarı tüm aktivistleri kutluyorumBeğen Toplam 33 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtsonuççççBeğen Toplam 19 beğeni
-
Gürbüz 1 ay önce Şikayet EtYedincisi; sanırım (gördüklerimden çıkardığım) ALLAH, bu Dünya ya gönderdiği bazılarını hesaba çekmeden, CEHENNEME alacak. Herhalde, KALIN ÇİZİK.Beğen Toplam 13 beğeni
-
Yolcu 1 ay önce Şikayet EtRabbim sizin hamkkınızdaki hükmünü verdiği zaman hiçbi yardımcınız da olmayacak.allah vakinden dönez.bakalım ozaman ne pişmanlığınız nede yalvarmanız size fayda vermeyecek.allah vadinden dönmezBeğen Toplam 29 beğeni
-
misafir 1 ay önce Şikayet Etİçinizden Cumartesi günüyle ilgili avlanma yasağını çiğneyenleri elbette bilirsiniz. Bu yüzden onlara: “Aşağılık maymunlar olun” demiştik. (Bakara:65)Beğen Toplam 21 beğeni