Son dakika: Trump sürpriz kararı Avrupa'ya iletti! Şaşkına döndüler...
Son dakika haberi... ABD’nin Avrupalı müttefiklerine NATO’ya yaptığı askeri katkıları önemli ölçüde azaltmayı planladığını bildirdiğini ve bu açığı kapatmak için hızlı hareket etmeleri konusunda uyarıda bulunduğu öne sürüldü.
Son dakika haberi... Alman Der Spiegel dergisinde yer alan haberde, geçen hafta Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen gizli bir toplantıda üst düzey bir Pentagon yetkilisinin Avrupa müttefiklerine ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin planları hakkında bilgi verdiği ve Avrupa yetkililerinin planlanan kesintinin boyutuna şaşırdıkları iddia edildi.

ABD ARTIK ÇOK DAHA AZ KAYNAK AYIRACAK
Ayrıca ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in temsilcisi Alexander Velez-Green'in müttefiklere, ABD'nin NATO'nun hazır kuvvet havuzuna çok daha az kaynak ayırmayı planladığını söylediği aktarıldı.
Bu plan kapsamında, konuşlandırılabilir insansız hava araçları, savaş uçakları, havada yakıt ikmali yapan uçakların yanı sıra savaş gemileri ve diğer deniz kuvvetleri sayısında da azalma olacak.

'KONVANSİYONEL SAVUNMADA SORUMLULUĞU ÜSTLENİN' MESAJI
ABD'nin NATO'ya tahsis ettiği uçakların sayısını ciddi oranda azaltacağı ileri sürülen haberde, ayrıca Washington'un Avrupalı müttefiklerine kıtada nükleer caydırıcılık güçlerini sürdüreceğini, ancak Avrupa ülkelerinin konvansiyonel savunma konusunda birincil sorumluluğu üstlenmesini beklediğini ilettiği ifade edildi.
-
cakal ali 1 ay önce Şikayet Etusa israil icin calisiyor artik buyuk seytan avrupaya iyi girdi nato zaten bitti bosuna guvenmeyin nukler olmayan herkese girecekBeğen Toplam 1 beğeni
-
HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet EtTRUMP /iSRAİL NATO PLANI ve Yunanistan/GKRY? Trump “NATO’yu dağıtarak”özellikle Türkiye’yi de NATO dışında tutarak “Türk-İsrail savaşında Türkiye’ye NATO yardımı kesmek". Yeni savunma paktına “İSRAİL ve GKRY DAHİL EDEREK" “Kıbrıs’ta Türkiye'yi işgalci ilan edip Mavi Vatan enerji yataklarına konmak ve “Konstantinapolisin işgal zamanı geldi “diyen papazlara yol açmak..Beğen Toplam 3 beğeni
-
Hamza 1 ay önce Şikayet EtAmerika herkesi satarBeğen Toplam 7 beğeni
-
Dost 1 ay önce Şikayet EtABD NATO‘dan ağır ağır çekiliyor, belkide tam çekilecek sonra İsrail için Türkiye’ye savaş açacak. ABDsiz kalan NATO Avrupasi bize destek olmayacak tabiki sonraki zamanda tekrar ABD NATOya dahil olur, yalandan başka tehdit oluşturarak. Yeterki İsrail’in hayali gerçekleşsin, bekledikleri ledig gelsin. Gavur gavurun dostudur.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Salih 1 ay önce Şikayet EtGösteriyor ki NATO da herkes herkesi satar bu durumda . Bu gidişle gemisini kurtaran kaptan.Beğen Toplam 6 beğeni