İsrailli Bakan Katz'tan gönüllü göç açıklaması

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, "gönüllü göç" adı altında Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden sürgün edilmesi planını ilerleteceklerini söyledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 28.05.2026 07:21 GÜNCELLEME 31.05.2026 11:26 DÜNYA
İsrailli Bakan Katz'tan gönüllü göç açıklaması
İsrailli Bakan Katz'tan gönüllü göç açıklaması

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, X hesabından, İsrail ordusunun dün akşam Gazze kentine düzenlediği saldırı ve Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden sürgün edilmesi hedeflerine ilişkin açıklama yaptı.

Savunma Bakanı Katz, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın varlığına izin vermeyeceklerini ve gönüllü göç olarak nitelediği sürgün planının doğru zamanda ve şekilde uygulanacağını savundu.

İsrail ordusunun dün akşam saatlerinde Gazze kentine düzenlediği hava saldırısına işaret eden Katz, Kassam Tugayları'nın yeni lideri olduğunu ileri sürdüğü Muhammed Avde'nin saldırı sonucu öldüğünü iddia etti.

Gazze Şeridi'ne saldırıları sürdüreceklerini vurgulayan Katz, sivil ayrımı yapmaksızın gerçekleştirdikleri saldırılarda Hamas mensuplarını hedef aldıklarını öne sürdü.

İsrail ordusu ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'ten (Şabak) yapılan ortak açıklamada da Gazze kentinin Rimal Mahallesi'nde birkaç binanın aynı anda hedef alındığı ve saldırıda Avde'nin öldüğü iddia edildi.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Ali 6 gün önce Şikayet Et
    Afganistan’a yolasınlar orada özgurçe yaşarlar
    Cevapla
  • Hilal 6 gün önce Şikayet Et
    Ömrümüz boyunca korkularla yaşayacak ve asla huzurlu olamayacaksınız ama acılarınıza son vereceğiz bu yaptığı nız zulümlerin binlerce katını insanlarınız üzerinde deneyeceğiz
    Cevapla
  • Misafir66 6 gün önce Şikayet Et
    Mülümanlar utanmıyoruz artık .
    Cevapla
  • Adalet 6 gün önce Şikayet Et
    Bu gönülsüz sürgün
    Cevapla
  • gönüllü göç 6 gün önce Şikayet Et
    Yahudiler ortadoğudan gönüllü olarak göç etmek istiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR