ABD: Mücteba Hamaney ölmedi, yaşıyor
ABD, daha önce defalarca kez öldüğünü iddia ettiği Mücteba Hamaney'in hayatta olduğunu resmi olarak deklare etti. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran'ın dini lideri Mücteba Hamaney'in giderek daha da aktif hale geldiğini belirtti.
GİRİŞ 04.06.2026 06:57
GÜNCELLEME 04.06.2026 08:10
DÜNYA
HABERİN ÖZETİ
- ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran'ın dini lideri Mücteba Hamaney'in hayatta olduğunu ve giderek daha aktif hale geldiğini belirtti.
- ABD Başkanı Donald Trump da Mücteba Hamaney ile bir noktada görüşeceklerini ifade etti.
- 56 yaşındaki Hamaney, 28 Şubat'ta başlayan ABD-İsrail saldırılarında öldürülen babası Ali Hamaney'in yerine geçmişti.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD-İsrail saldırılarında yaralanan ve göreve gelmesinden bu yana kamuoyu önüne çıkmayan İran'ın dini lideri Mücteba Hamaney'in hayatta olduğunu ve giderek daha aktif hale geldiğini söyledi.
Rubio, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, "Onun belirli bir düzeyde giderek daha fazla devreye girdiğine dair işaretler olduğunu düşünüyorum." dedi.
56 yaşındaki Mücteba Hamaney, 28 Şubat'ta savaş başlatan ABD-İsrail saldırılarının ilk dalgasında öldürülen babası Ali Hamaney'in yerine geçmişti.
ABD Başkanı Donald Trump da dün yaptığı açıklamada, Mücteba Hamaney'le ile bir noktada görüşeceklerini söyledi.
YORUMLAR 2
-
Misafir 7 dakika önce Şikayet EtBunların hangi söylediği doğru ki...Beğen
-
Veli demir 19 dakika önce Şikayet EtHer zamanki gibi ABD nin ne sözüne ne de yazdığına güven yok. Tekrar tekrar kocaman FOS ÇİKTIBeğen