İsrail'den İran'a savaş uyarısı: Yeniden başlamaya hazırız

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İran'a yönelik operasyonların yeniden başlatılabileceğini söyledi. Zamir, Lübnan'daki tehditlere karşı saldırıların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 04.06.2026 11:20 GÜNCELLEME 04.06.2026 11:56 DÜNYA
İsrail'den İran'a savaş uyarısı: Yeniden başlamaya hazırız
İsrail'den İran'a savaş uyarısı: Yeniden başlamaya hazırız

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İran'a karşı savaşı yeniden başlatmaya hazır olduklarını belirtti.

SAVAŞI DERHAL YENİDEN BAŞLATMAYA HAZIRIZ

İsrail ordusu, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’in İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentindeki donanma üssünü ziyaret ettiğini bildirdi. Zamir, burada yaptığı açıklamada, İran'a karşı savaşı ‘derhal’ yeniden başlatmaya hazır olduklarını söyledi.

İsrail donanmasının İran'a saldırılarda önemli bir rol oynadığını öne süren Zamir, İsrail'in Lübnan'a karşı gerilimi tırmandıran ve saldırılarını sürdüren tutumun sürdürme konusunda kararlı olduğunu aktardı. Zamir, “Lübnan'da her tehdide saldırıyoruz. Lübnan'daki güçlerimiz için ateşkes söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Enfal 49 5 gün önce Şikayet Et
    Dayan İran! Yemen-Filistin-Lübnan'ı yalnız bırakma.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 gün önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 4-7 ; “- Biz kitapta İsrâiloğulları’na şöyle bildirmiştik: “Yeryüzünde mutlaka iki DEFA FESAT ÇIKARACAK, ÇOK BÖBÜRLENECEKSİNİZ. Servet ve oğullarla gücünüzü arttırdık; Eğer iyilik ederseniz kendiniz için iyilik etmiş olursunuz; kötülük ederseniz yine kendinize edersiniz. Umulur ki rabbiniz size acır. AMA EĞER YİNE FESATÇILIĞA DÖNERSENİZ BİZ DE CEZAYI TEKRARLARIZ.
    Cevapla
  • misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Bizde başlayalım. Biz niye duruyoruz.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 gün önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA STRATEJİSİ AŞAMALARI ? "Saddam'la İran'ın 8 sene savaştırdı ve her ikisine de silah sattı geçmişte. Savaşı sonrası bölgede Şİİ nüfuz artışına izin verildi. Obama / Hillary ile SUNNİ DAEŞ yaratıldı. ABD'li Mc Grayle yüzlerce fotosu olan DAEŞ lideri Bağdadi’nin HEDEFİ İSRAİL DEĞİL DE Şİİ İRAN'DI. Şimdi yine bölge ülkelerini “SUNNİ-Şİİ kapıştırma stratejisi?
    Cevapla
  • misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Malzeme topladılar dünyadan istedikleri zaman durduruyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR