İsrail televizyonu: Suudi Arabistan ABD'ye nota verdi

Suudi Arabistan'ın, İsrail'in Lübnan'daki saldırıları nedeniyle ABD'ye protesto notası verdiği belirtildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 10.06.2026 10:03 GÜNCELLEME 10.06.2026 10:10 DÜNYA
İsrail televizyonu: Suudi Arabistan ABD'ye nota verdi
İsrail televizyonu: Suudi Arabistan ABD'ye nota verdi

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Suudi Arabistan, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarından duyduğu rahatsızlığı diplomatik kanallarla ABD Başkanı Donald Trump yönetimine ileterek protesto notası verdi. Haberde, İsrail'in Lübnan'daki saldırganlığının kaotik ve plansız olduğuna inanan Suudi Arabistan'ın ayrıca İsrail'in saldırıları yönetme konusunda da net bir planı bulunmadığını değerlendirdiğine yer verildi.

Riyad'ın ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Lübnan'daki saldırıları genişletme çabalarının, Körfez'deki savaşı yeniden alevlendirmeyi ve ABD ile İran arasında şekillenmekte olan uzlaşıyı sabote etmeyi amaçladığından şüphelendiği ifade edildi.

Lübnan'daki iç durumun kontrolden çıkmasından endişe duyduğu öne sürülen Riyad yönetiminin, son zamanlarda Hizbullah'ın Şii müttefiki olan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile ilişkilerini güçlendirdiği iddia edildi. Suudi Arabistan yönetiminin Hizbullah'ın gücünü zayıflatmak ve Lübnan devletini güçlendirmek istediği ileri sürüldü.

KAYNAK : AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    güzel yapmışsa.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR