Pakistan son dakika duyurdu! ABD ve İran resmen anlaştı! İmzalar o ülkede atılacak

Son dakika haberi... Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD ve İran arasında barış anlaşmasına varıldığını ve tüm cephelerdeki askeri operasyonların kalıcı olarak durdurulduğunu açıkladı. Resmi imza töreni 19 Haziran'da İsviçre'de yapılacak.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 15.06.2026 00:30 GÜNCELLEME 15.06.2026 01:13 DÜNYA
Pakistan son dakika duyurdu! ABD ve İran resmen anlaştı! İmzalar o ülkede atılacak
Pakistan son dakika duyurdu! ABD ve İran resmen anlaştı! İmzalar o ülkede atılacak

SON DAKİKA HABERİ: ABD ve İran arasında Pakistan arabuluculuğunda yürütülen barış müzakerelerinde mutlu sona ulaşıldı. Pakistan, ABD ve İran'ın anlaştığını duyurdu.

PAKİSTAN: ABD VE İRAN BARIŞ ANLAŞMA SAĞLADI

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD ve İran'ın yoğun süren görüşmelerin ardından anlaşma sağladığını bildirdi.

Şerif, her iki tarafın da Lübnan dahil tüm cephelerde askeri operasyonları derhal ve kalıcı olarak sonlandırılacağını ilan ettiğini açıkladı.

Şahbaz Şerif ve Mesud Pezeşkiyan

İMZALAR İSVİÇRE'DE ATILACAK

Anlaşmanın detaylarına ve takvime ilişkin bilgi veren Başbakan Şerif, tarihi sürecin başarıyla sonuçlandığını vurgulayarak, "Resmi imza töreni Cuma günü, 19 Haziran'da İsviçre'de gerçekleştirilecektir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Şerif, çatışmaya diplomatik bir çözüm bulma konusundaki bağlılıkları için ABD ve İran'a teşekkür etti.

PAKİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Sürece katkı sağlayan ülkelere minnettarlığını dile getiren Şerif, "Ayrıca, bu anlaşmanın imzalanmasında verdikleri destekten dolayı, bu arabuluculuk çabasında bizimle birlikte olan kardeşlerimize ve Katar Devleti’nin büyük liderliğine içten şükranlarımızı sunmak isteriz. Bu bağlamda, Suudi Arabistan Krallığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin vizyoner liderliklerine de yaptıkları büyük katkılarından dolayı özellikle teşekkür etmek isterim." dedi.

'ANLAŞMA ARTIK YÜRÜRLÜKTE'

Barış anlaşmasının fiilen başladığının altını çizen Şerif,  "Anlaşma artık yürürlükte olduğuna göre, arabulucular bu hafta bir dizi toplantıyı kolaylaştıracak." dedi.

Şerif, bu hafta yapılacak olan uygulama öncesi tartışmaların ve teknik görüşmelerin, resmi imza töreni için temel oluşturacağını kaydetti.

TRUMP ANLAŞMAYI DOĞRULADI

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yapılan barış anlaşmasının tamamlandığını, Hürmüz Boğazı'nın açılarak ABD'nin deniz ablukasının derhal kaldırılacağını belirtti.

Trump, Truth platformundaki sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İran İslam Cumhuriyeti ile yapılan anlaşmanın tamamlandığını belirten Trump, şöyle devam etti:

HÜRMÜZ'DEKİ ABD ABLUKASI SONA ERDİ

"Herkese tebrikler. Hürmüz Boğazı'nın ücretsiz olarak açılmasını ve aynı zamanda ABD Donanması ablukasının derhal kaldırılmasını tam olarak onaylıyorum."

Trump, "Dünyanın gemileri, motorlarınızı çalıştırın. Petrol aksın." ifadelerini kullandı.

Donald Trump

İRAN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, ABD ile anlaştıklarını resmen doğruladı. Garibabadi, "Mutabakat zaptı metni nihai hale getirildi. İslamabad'daki mutabakat zaptının resmî imzası Cuma günü İsviçre'de gerçekleştirilecek.

Lübnan dahil çeşitli cephelerdeki savaşın ve askeri operasyonların derhal ve kalıcı olarak sona erdiği bu geceden itibaren duyurulacaktır.

Bu geceden itibaren ABD'nin İran'a yönelik deniz ablukasının kaldırılması süreci başlayacaktır." dedi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in "ABD ile İran arasında barış anlaşmasına varıldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz." açıklamasının ardından, İran devlet televizyonunda konuya ilişkin verilen haberde, “Silahlı kuvvetlerin ve halkın cani düşman karşısındaki direnci, ABD’yi savaşın sona erdiğini kabul etmek zorunda bıraktı.” ifadesine yer verildi.

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ABD-İran arasındaki anlaşmanın bu gece imzalanabileceğini söylediğini iddia etmişti.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • nkl 25 dakika önce Şikayet Et
    Hadi inşallah diyelim
    Cevapla
  • TÜRKoğluTÜRK 27 dakika önce Şikayet Et
    olan bizim ekonomimize oldu
    Cevapla
  • Dobra 29 dakika önce Şikayet Et
    İsviçre'de imzalanan antlaşma da ne bileyim
    Cevapla
  • Burak 33 dakika önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş olduğu hala anlaşılmamis gibi görünüyor maksat petrol ve altının yükselmesi
    Cevapla
  • Vatandsş 33 dakika önce Şikayet Et
    Hangi imza ne işe yarayacak güldürmeyin beni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR