Türkiye, Suudi Arabistan, Pakistan ve 5 ülkeden son dakika İsrail bildirisi!

Türkiye, Pakistan, Suudi Arabistan ve 5 ülke, Batı Şeria'da, Filistin topraklarını gaspeden İsraillilerin Filistinlilere yönelik sürdürdüğü ve giderek şiddetlenen saldırılarını en güçlü şekilde kınadı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 18.06.2026 19:23 GÜNCELLEME 18.06.2026 19:23 DÜNYA
Türkiye, Suudi Arabistan, Pakistan ve 5 ülkeden son dakika İsrail bildirisi!
Türkiye, Suudi Arabistan, Pakistan ve 5 ülkeden son dakika İsrail bildirisi!

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye, Mısır, Endonezya, Ürdün, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dışişleri bakanları, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Batı Şeria'daki Filistinlilere saldırılarına ilişkin ortak yazılı açıklama yayımladı.

'İSRAİL'İN YASA DIŞI ÖNLEMLERİNİN SÜRDÜRÜLMESİNİ KESİN BİR DİLLE REDDEDİYORUZ'

Bakanlar, bu saldırıların, ibadethanelerin ve kutsal mekanların dokunulmazlığının, uluslararası insancıl hukuk da dahil olmak üzere uluslararası hukukun ve ilgili Birleşmiş Milletler kararlarının açık bir ihlali olduğunu vurguladı.

Ayrıca bakanlar, işgal altındaki Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin esefle kınanan saldırılarını ve işgal altındaki Filistin topraklarında istikrarsızlığı, şiddeti ve aşırıcılığı körükleyen, barışı sağlamaya yönelik uluslararası çabaları baltalayan yasa dışı İsrail önlemlerinin sürdürülmesini kesin bir dille reddettiklerini aktardı.

Bakanlar, bu saldırılardan "işgalci güç olan İsrail'i" sorumlu tuttuklarına dikkati çekti.

TÜRKİYE VE 7 İSRAİL'İ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINADI

Açıklamaya göre, dışişleri bakanları, Ramallah'ın kuzeyindeki Cilcilya köyündeki Ulu Cami'ye ve Mezra en-Nubani köyündeki El-Faruk Cami'sine yönelik son saldırılar da dahil, "işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik devam eden ve tırmanışa geçen yerleşimci şiddetini" en güçlü şekilde kınadı.

Dışişleri bakanları, uluslararası topluma; hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeye ve İsrail'i işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği tehlikeli gerilimi tırmandırma eylemlerine son vermeye, yasa dışı uygulamalarını durdurmaya, yerleşimci şiddetini sonlandırmaya, bu suçların faillerinden hesap sormaya ve faillerin cezasız kalmamasını temin etmeye mecbur bırakması yönündeki çağrılarını yineledi.

Filistin halkıyla sarsılmaz dayanışmalarını ve başta kendi kaderini tayin etme hakkı ile başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin kurulması olmak üzere meşru ve devredilemez ulusal haklarının hayata geçirilmesine yönelik kararlı desteklerini yeniden teyit eden bakanlar, İsrail işgalini sona erdirmeyi ve uluslararası hukuk, ilgili Birleşmiş Milletler kararları ve Arap Barış Girişimi uyarınca, iki devletli çözüm temelinde adil, kalıcı ve kapsamlı bir barışı sağlamayı amaçlayan tüm çabalara desteklerini bir kez daha beyan etti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Dost 6 dakika önce Şikayet Et
    Amerikaya söylenmwsi lazim birdaha yaparsa jarsilik verilecegine dair yeter
    Cevapla
  • Misafir 17 dakika önce Şikayet Et
    Kuduz köpeği kınamakla ısırmaktan vazgeçiremezsin ya kuduz aşısı yapacan yada itlaf edeceksin başka türlü olmaz
    Cevapla
  • Doğrusu 32 dakika önce Şikayet Et
    1000 yıl önce Sultan Alparslan,sultan melikşahın adına yazılan levhaları bulunan şehir Kudüs'e müdahale etmemek bir utançtır, Selçuklu ve Osmanlı SİYONİSTLER den fazla Kudüs'ün idaresini elinde bulunduran 2 Türk devletidir...
    Cevapla
  • Misafir 34 dakika önce Şikayet Et
    Çok doğru icraat lazım derhal
    Cevapla
  • Seyid Erdem 46 dakika önce Şikayet Et
    Kínamak ölümleri Durdurmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR