Hürmüz'de sıcak saatler: Katar'dan son dakika kararı!
Son dakika haberi... Katar yönetimi, ülke genelinde deniz seyrüseferini ve bazı denizcilik faaliyetlerini ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak askıya alma kararı aldı.
GİRİŞ 29.06.2026 20:21
GÜNCELLEME 29.06.2026 21:19
DÜNYA
SON DAKİKA HABERİ: Katar Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ihtiyati tedbir kapsamında alınan bu kararın gezi ve balıkçı teknelerini, jet skileri ve diğer tüm deniz araçlarını kapsadığı belirtildi.
Açıklamada, uluslararası denizcilik sözleşmeleri hükümlerine tabi olan büyük ölçekli ticari gemilerin ise bu karardan muaf tutulduğu ifade edildi.
Faaliyetlerin askıya alınması kararının gerekçesine ilişkin bir bilgiye yer verilmedi.
Söz konusu kararın, Katar makamlarının dün bölgedeki "askeri operasyonlar" sırasında denizdeki bir teknede bulunan Katar vatandaşının, şarapnel parçalarıyla yaralanarak hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından gelmesi dikkat çekti.
KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
-
Nahit sazoglu 1 ay önce Şikayet EtDenizciligimizi devlet politikasTUSAŞi ı yaroketsani ve pmaliyiz ASELSAN havelsan roketsani TUSAŞi çok uluslu şirket yapmaliyizBeğen
-
verme 1 ay önce Şikayet Etusa iran yillarca ograsmasi gerek o da usa icin sorun bela demek israil usa secim var acil care bulmasi gerek uc bes gemi daha vurulur iken zaten mayina gerek yok gemiler zor gider orda sistem gidersen yerine guruplar gelir ise o daha buyuk risk usa bunu biliyorBeğen
-
malatya balabanlı 1 ay önce Şikayet EtNeden iran ittaile vurmuyor ? Neden körfez ülkeleri . ? Abd üsleri var da amaç başka .Beğen Toplam 2 beğeni