Venezuela'yı yıkan deprem felaketi! Hükümet ölü sayısını açıkladı
Son dakika haberi... Venezuela'da meydana gelen 7,5 ve 7,2 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e, yaralı sayısı 10 bin 571’e yükseldi.
SON DAKİKA HABERİ: Güney Amerika ülkesi Venezuela, 24 Haziran Çarşamba günü öncül olarak 7,2 ardından da 7,5 büyüklüğünde meydana gelen iki şiddetli depremle felaketi yaşadı. Büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından ülkede Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, Venezuela'nın Carabobo eyaletine bağlı Moron kentinin 16 kilometre güneybatısında meydana gelen depremlerde çok sayıda bina yıkıldı.

ÖLÜ SAYISI 1943'E YÜKSELDİ
Venezuela Meclis Başkanı Jorge Rodrguez, ülke tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşatan depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e, yaralı sayısı 10 bin 571’e yükseldi.
Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü'nden (IOM) yapılan açıklamada, depremlerin, ilk tahminlere göre 6,76 milyona kadar kişiyi etkileyebileceği belirtildi.
Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği Venezuela'ya toplam 27 ülke yaklaşık 40 arama kurtarma ekibi gönderdi. Ekipler arasında 2 binden fazla asker ve personel ile 160'tan fazla köpek bulunuyor.
-
adem38 15 dakika önce Şikayet EtKayıp sayısı ölü sayısına eklenmemiş. Birkaç gün sonra kayıp olarak bildirilenlerinde eklenmesi ile en az 35-40 bini bulur ölü sayısı. 7 milyonluk bir başkentte bu kadar yıkıma ölü sayısı az gibi görünüyor.Beğen
-
Misafir 17 dakika önce Şikayet Etabd nin parmaği yoksa ben neyimBeğen
-
Ben 52 dakika önce Şikayet Et7 milyonu etkileyen depremde 1900 ölü sayısı yalanın kuyruklusu en az 100 bin ölü 300 bin yaralı vardır başkent orası be ceraracasBeğen Toplam 2 beğeni
-
Aaa 35 dakika önce Şikayet Et68 bin kayıp var şimdilikBeğen Toplam 1 beğeni