New York Times duyurdu! Türkiye F-35 programına geri mi dönüyor?
ABD basınına göre Trump, Erdoğan'la görüşmesinde Türkiye'nin F-35 programına dönüşüne yeşil ışık sinyali vermeye hazırlanıyor. Kongre engellerinin aşılması için iki lider arasında mektup formülü değerlendiriliyor.
- ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin F-35 programına yeniden katılımına onay verme niyetinde olduğu belirtiliyor.
- Kongre'nin yasal engellerinin aşılması için ABD yönetiminde farklı görüşler mevcut; iki lider arasında mektup alışverişi olasılığı gündemde.
- Trump, Türkiye'nin askeri gücünü öne çıkararak Erdoğan'a "onu çok mutlu edecek" bir hediye hazırladığını ifade etti.
New York Times'ın ABD'li üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmede, Türkiye'nin F-35 programına yeniden katılımına yeşil ışık yakmaya hazır olduğu mesajını vermesi bekleniyor.

YEŞİL IŞIK YAKMAYA HAZIRLAR
Haberde, Kongre'nin getirdiği yasal engellerin nasıl aşılacağı konusunda ABD yönetimi içinde farklı değerlendirmeler bulunduğu, çözüm olarak iki lider arasında karşılıklı mektup alışverişinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.
"ONU ÇOK MUTLU EDECEK BİR HEDİYE HAZIRLADIM"
Trump, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Türkiye'nin güçlü bir askeri kapasiteye sahip olduğunu vurgulamış, Erdoğan'a "onu çok mutlu edecek" bir hediye hazırladığını söylemiş ve Erdoğan'a duyduğu saygı nedeniyle NATO Zirvesi'ne katılacağını ifade etmişti.
-
Das 1 ay önce Şikayet EtHani nerde hediye elli bos geldi unuttu galiba dün dediniBeğen
-
Alp.43 1 ay önce Şikayet EtABD yi İsrail ve lobileri yönetiyor. İsraili ABD üstünü çizebilir miBeğen Toplam 1 beğeni
-
Tatar Remi 1 ay önce Şikayet Etkaradayı sen ezelde kalmışsın resetle kendiniBeğen
-
Karadayı 1 ay önce Şikayet EtLan siz kendini gazeteci sananlar bu toplantıyı O kadar cilaladınız büyüttünüz hiçbir şey olmayacak manken gibi fotoya poz verecekler 30.40 tane üye devlet orda olmaya n ÇİN VE RUSYA ETMEZ BU 2 ÜLKEYE GÜÇLE Rİ YETMEZ. 2 GÖZÜMBeğen
-
Yehs 1 ay önce Şikayet EtBoş konuşma NATO zirvesinde milyar dolarlarca savunma sanayii ürünümüzün alacaklar imzalar şimdiden atıldı ülkeye dolar yağacak KAAN savaş uçağımız beklenen tarihden erken gökyüzünde göreceğizBeğen Toplam 3 beğeni
-
Vatandaş 1 ay önce Şikayet EtYahudi stratejisi Çin'e kaydı, kabile devleti ne yapacak merak ediyoruz.Beğen Toplam 2 beğeni