Trump, Zelenski görüşmesinde duyurdu: İran'ı bu gece vuracağız!

ABD Başkanı Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ankara'da NATO Zirvesi'nde bir araya geldi. İran'ın nükleer silaha sahip olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Trump, "Bu gece çok ağır vuracağız" dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 08.07.2026 15:54 GÜNCELLEME 08.07.2026 16:56 DÜNYA
Trump, Zelenski görüşmesinde duyurdu: İran'ı bu gece vuracağız!
Trump, Zelenski görüşmesinde duyurdu: İran'ı bu gece vuracağız!

ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski bir araya geldi. Görüşme öncesi iki lider kameraların karşısına geçti.

Trump'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'ERDOĞAN HARİKA İŞ ÇIKARDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü ve iyi biri. Harika iş çıkardı. Her şey mükemmel geçti. Gerçekten çok verimli bir toplantı yaptık.

'PUTİN ANLAŞMA İSTİYOR'

"Ukrayna'daki savaş korkunç. Putin ile Zelenski anlaşma istiyor. Birçok savaşı bitirdik. Anlaşma yapmak benim işim.

Rusya büyük bir ülke, büyük bir güç. Ben çok uzun zamandan beri bu konuları inceliyorum, bazen en kötüye varmak bile gerekiyor. Ayda 25 bin insan hayatını kaybediyor.

Rusya hava sahasını korumakta da zorlanıyor. Dolayısıyla bu savaşın ortadan kalkması için müzakere masasına oturmasını zorunlu kılacak gibi görünüyor.

Ukrayna nadir toprak elementleri bakımından çok çok zengin bir ülke. Zamanı geldiğinde ben de bundan faydalanmak isterim açıkçası.

Ukrayna'da oldukça akıllı insanlar var. Savunma silahından bahsediyoruz burada. Saldırı silahı değil. Bana küçük bir kuş söyledi.

'PATRIOT FÜZESİ ÜRETEBİLİRLER'

Patriot füzelerimiz var ama çok fazla değil. Bizim de ihtiyacımız var. Bazılarını verebiliriz. Hızlıca üretebileceklerini düşünüyoruz. (Ukraynalılar) silah üretme konusunda çok yetenekliler.  Ukrayna'ya uygun zamanda gideceğim. Savaş bitsin isterim.

"BUGÜN PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğim. Putin üzerinde çok fazla baskı uyguluyoruz. Hoşuna gittiğini zannetmiyorum. Ukrayna bizden çok uzakta. Ben burada hayat kurtarmaya çalışıyorum. Böylesine bir beyin gücü ülkeyi yeniden inşa etmeye odaklansa harika başarılar elde edilebilir.

'İRAN'I BU GECE VURACAĞIZ'

İran çok kötü davranıyor, anlaşmayı ihlal ediyor. Çok yaramazlık yapıyorlar. Onlara dün gece çok sert saldırdık. Akıllanmaları lazım. Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız. Normalde söylemezdim ama artık yapabilecek hiç bir şeyleri yok. 

'HARK ADASI'NI ELE GEÇİREBİLİRİZ'

İran'ın askeri kuvvetleri yok oldu. İran donanması denizin dibinde. Dün İran'ın 28 teknesini vurduk. İran'la anlaşma olur mu bilmiyorum. Belki Hark Adası'nı ele geçiririz.

Bütün savaş İran'ın nükleersizleştirilmesiydi. Biz onların nükleer silah sahibi olmasını istemiyoruz. Hepsi çılgınlar. 47 yıldır Ortadoğu'nun zorbası olduğunu gördük ama artık değiller. Nükleer silaha da sahip olmazlar ben artık buradayım.

Hep hile yapıyorlar. Bir anlaşma yapıyorsunuz. Önce diyorlar ki: "Tamam, kabul ediyoruz. Bir nükleer silahımız asla olmayacak." Hileyle, yalanla, hurdayla bunu yürütüyorlar.

Humeyni'nin cenazesine gitmek istediler, sonra füze fırlatmaya başladılar. Zaman istediler, onları da öldürmemizi istediler. Onlar için daha güvenli hale getirdik ama sonra ne oldu. Vurmaya başladılar. 3 gemiyi batırmaya çalıştırlar. Bilemiyorum gerçekten, çok onursuz kişiler. Bu insanlarla anlaşmanın olabileceğini sanmıyorum. Belki çok büyük bir saldırı olabilir. Bu akşam daha büyük daha derinlere kadar vurabiliriz. Abluka getirebiliriz. Hürmüz'e mayın döşemeye kalkabilirler yine.

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Misafir 18 dakika önce Şikayet Et
    İran ve Siyonist Israil in oyununa geliyorsunuz Sn. Başkan.Onlar 2 kişi siz tek.
    Cevapla
  • Aslan 24 dakika önce Şikayet Et
    Erdogan iranla konusup amaclarini ogrenmeli.
    Cevapla
  • İbrahim.k 33 dakika önce Şikayet Et
    Katar bizim muttefikimiz kötügün dostumuz, katar kırmızı çizgimiz olmalı canı sıkılanın saldira bileceği bir yer olmamalı kaldiki bizim üstümüz var. Katarin gemilerine saldıran bedelini ödesin.
    Cevapla
  • Bayırbucak 34 dakika önce Şikayet Et
    Akşam altını dipten alıp vaz geçtik diyecek
    Cevapla
  • İbrahim.k 39 dakika önce Şikayet Et
    Neden ozaman söylüyorsun vuracak insan soylermi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR