100 yıllık inkar canlı yayında çöktü! Yunan devlet televizyonunda olay Türkiye gelişmesi..

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in de katıldığı Yunanistan devlet televizyonu ERT'deki canlı yayında Yunan siyaset bilimci Diamantopoulos'tan 'Anadolu'da soykırım yaptık' itirafı geldi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 19.07.2026 12:01 GÜNCELLEME 19.07.2026 12:27 DÜNYA
100 yıllık inkar canlı yayında çöktü! Yunan devlet televizyonunda olay Türkiye gelişmesi..
100 yıllık inkar canlı yayında çöktü! Yunan devlet televizyonunda olay Türkiye gelişmesi..

Yunanistan devlet televizyonu ERT'deki canlı yayında "Anadolu'da soykırım yaptık" itirafı geldi. Programa katılan Yunan siyaset bilimci, Türkleri katlettikleri söyledi. İşgalcilerin akılalmaz işkenceler yaptıklarını ve cinsel saldırı suçu işlediğini itiraf etti.

Yunan siyaset bilimci Thanasis Diamantopoulos, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in de katıldığı 14 Temmuz Fransa'nın Milli Günü kutlamalarından yapılan canlı yayın sırasında ERT televizyonuna bağlandı. Önce Fransa'nın geçmişte işlediği suçlarla yüzleştiğini anlattı.

Yunan profesör şu ifadeleri kullandı:

“Fransa, ülkelerinin bağımsızlığını isteyen 80 Cezayirli Arabın, Sen Nehri’nde boğulması suçunu resmen kabul etti. Bundan, olgunlaşan bir toplumun kendi suçlarını da görebildiğini anlıyoruz. Yunanistan, ordusunun Anadolu’da işlediği suçları ne zaman resmen tanıyacak?”

Fransa'nın geçmişte işlediği suçlarla yüzleştiğini anlatan Yunan siyaset bilimci Thanasis Diamantopoulos, Yunanistan'ın da aynısını yapması gerektiğini ifade etti.

YUNAN DEVLETİNE YÜZLEŞME ÇARĞISI

Milli Mücadele yıllarında Yunan işgalcilerin Türklere yönelik işlediği suçların kabul edilmesi gerektiğini vurguladı, şu ifadeleri kullandı:

“Şu soruyu sormama izin verin: Lozan Antlaşması’nın 59’uncu maddesinde zaten yer verilen gerçekler doğrultusunda Yunanistan devleti, Yunan ordusunun Anadolu’da işlediği suçları ne zaman resmen tanıyacak?”

Yunan siyaset bilimci; işgalcilerin milli mücadele yıllarında Türklere akılalmaz yöntemlerle işkenceler yaptığını ve cinsel saldırılarda bulunduğunun altını çizdi.

Yunan devletine bunlarla resmen yüzleşin çağrısını yaptı. 

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Misafir 58 dakika önce Şikayet Et
    İlk önce yunan mezalimi ders kitaplarına girmelidir
    Cevapla
  • Turco 2 saat önce Şikayet Et
    Yunanistan'da şu anda Türkiye ile ilgili bir çekişme var gibi. Seçimler mi yaklaştı bunlarda yine. Bu kadar çok inişli çıkışlı yorumlar Yunanistan'da seçimlerin yaklaştığını gösterir. Bu Ruhban Okulu muhabbeti de buraya hizmet ediyor
    Cevapla
  • Nizam 2 saat önce Şikayet Et
    Yunan adalarına gidip palikaryaları finanse edenlere duyurulur.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    ozaman buda kemalistler tarafından bu halktan gizlendi
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    chp duyarsa öyle bişey yapmadık diye açıklama yapar o siyaset bilimciyi iftiracı hain ilan eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR