İspanya'da en üst seviye alarm! Ülkede sıra dışı tehlike! Tüm vatandaşlara uyarı yapıldı

İspanya'da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle bazı bölgelerde "sıra dışı tehlike" uyarısı verildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 22.07.2026 18:36 GÜNCELLEME 22.07.2026 18:36 DÜNYA
İspanya'da en üst seviye alarm! Ülkede sıra dışı tehlike! Tüm vatandaşlara uyarı yapıldı
İspanya'da en üst seviye alarm! Ülkede sıra dışı tehlike! Tüm vatandaşlara uyarı yapıldı

İspanya Meteoroloji Enstitüsünün (AEMET) sosyal medya hesabından ülkede etkili olan sıcak havaya ilişkin açıklama yapıldı.

İSPANYA'DA SIRA DIŞI TEHLİKE UYARISI YAPILDI

Açıklamada, Valencia, Alicante şehirlerinin güneyindeki kıyıların iç kesimlerinde sıcaklığın 42 derece ve üzerine çıktığı, Vega del Segura ve Valle del Guadalentin, Lorca ve Aguilas bölgelerinde 44 derece ve üzerinde seyrettiği belirtildi.

Bu bölgeler için "sıra dışı tehlike" ve en üst seviye olan "kırmızı" sıcaklık uyarısı yapılan açıklamada, İber Yarımadası ve Balear Adaları'nda 39 ila 42 derecedeki sıcaklık nedeniyle "turuncu" uyarı verildiği ifade edildi.

İspanya Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da sağlık riski uyarısı yapılarak halka sıcaklardan korunmaları, su içmeleri ve ihtiyaç sahibi kişilere yardımcı olmaları çağrısında bulunuldu.

BAŞBAKAN SANCHEZ'DEN ÇAĞRI

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu yıl ülke genelinde çıkan 22 büyük yangın sonucunda 100 bin hektarı aşkın alanın kül olduğunu ifade etti.

Sanchez, son 10 yılda yangınlarda yanan alanların yıllık ortalamasının yaklaşık olarak bu büyüklüğe tekabül ettiğine dikkati çekti.

İspanya hükümetinin yangınlar için gerekli tüm kaynakları harekete geçirdiğini kaydeden Sanchez, "Tüm siyasi güçleri ortak düşmana odaklanmaya çağırıyorum, iklim acil durumuna. Devlet anlaşmasına varmak zaruridir." ifadesini kullandı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 2
  • Nergis 26 dakika önce Şikayet Et
    Sevgili dostumuz İspanya Allah'ım cc sizleri korusun . Amin
    Cevapla
  • Misafir 40 dakika önce Şikayet Et
    50 dereceye tehlike demiyoruz ne saçmalıyorlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR